Premium

’Coronacrisis kost Telstar dit seizoen al twee á drie ton’ zegt commercieel directeur Steef Hammerstein

’Coronacrisis kost Telstar dit seizoen al twee á drie ton’ zegt commercieel directeur Steef Hammerstein
Velsen-Zuid

De huidige coronacrisis kost Telstar zo’n twee á drie ton, schat commercieel directeur Steef Hammerstein in.

Hammerstein voorziet die schade als er dit seizoen niet meer gevoetbald kan worden met publiek en Telstar ook zijn horeca-activiteiten niet kan voortzetten. ,,Deze uitspraak is op persoonlijke titel, maar ik verwacht dat het seizoen niet uitgespeeld kan worden. Dat betekent dat onze inkomsten precies op nul blijven staan.”

Eerder gaf de directeur al aan dat de club onderzoekt of het in aanmerking komt voor werktijdverkorting. Spelers, staf en een deel van het kantoorpersoneel zitten immers thuis. In het geval werktijdverkorting wordt aangewezen, kunnen de werknemers een uitkering bij het UWV aanvragen. ,,Eind deze week wordt bekend aan welke voorwaarden bedrijven moeten voldoen. Ik ga er vanuit dat de regeling ook voor betaald voetbalclubs geldt, aangezien wij aan dezelfde regels moeten voldoen als alle andere bedrijven in Nederland.”

Terwijl Hammerstein vooral bezig is met de korte termijn, moeten er ook al belangrijke beslissingen worden gemaakt voor volgend seizoen. Trainer en technisch directeur Andries Jonker moet voor 1 april aan meerdere spelers laten weten of de optie in hun aflopende contract wordt verlengd. Hammerstein: ,,Andries krijgt van ons de ruimte om dit naar eigen inzicht in te vullen. We kunnen op dit moment nog niet overzien of het gezien de financiële situatie nodig is om een contract niet te verlengen. Uiteraard is er wel een bepaalde voorzichtigheid geboden.”

Sponsoren

De huidige crisis zorgt er ook voor dat het voor Hammerstein lastig is om bezig te zijn met het binnenhalen van sponsoren voor volgend seizoen. ,,In deze situatie ga je natuurlijk niet even bellen naar een bedrijf of ze volgend jaar weer mee willen doen. Het is wel een feit dat we voor 55 procent afhankelijk zijn van sponsorinkomsten, dus het zal komend seizoen een grote uitdaging worden. Het contract met Rabobank IJmond als naamgever van het stadion loopt bijvoorbeeld af en wordt niet verlengd. We waren druk bezig met het vinden van een nieuwe naamgever. Op dit moment ligt de focus op de korte termijn. We moeten knokken om er, hopelijk met behulp van de overheid, zo goed mogelijk uit te komen.”

Telstar werkt met een tweemansdirectie. Steef Hammerstein houdt zich bezig met de commerciële activiteiten. Pieter de Waard is algemeen directeur. De Waard zit sinds vorige maand in de ziektewet. Hammerstein verwacht hem binnenkort weer terug. ,,We hebben meerdere malen per week contact. Aanvankelijk gingen we samen nog weleens koffie drinken, maar we beperken het contact nu tot telefonisch gesprekken. Het gaat de goede kant op met Pieter en we hopen dat hij binnenkort weer kan beginnen.”

Hammerstein neemt na dit seizoen afscheid als commercieel directeur. Hij wordt opgevolgd door Natascha van Grinsven. Het plan is dat Hammerstein wel betrokken blijft bij de club. ,,Daar waren we over in gesprek, maar ook die beslissing zal nu even op zich moeten laten wachten.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen