Ook Bevrijdingspop Haarlem sneuvelt door corona

Geen Bevrijdingspop dit jaar.© Archieffoto

Leontien van Engelen
Haarlem

Het hing al in de lucht, maar nu is er zekerheid: de veertigste editie van Bevrijdingspop gaat dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. Het kabinet heeft besloten dat er tot 1 juni geen grote festiviteiten mogen worden gehouden en dat betekent dat Bevrijdingspop niet doorgaat.

In een verklaring meldt voorzitter Bernt Schneiders: ,,Dit zeer ingrijpende besluit zal voor iedereen die Bevrijdingspop een warm hart toedraagt ongetwijfeld een enorme teleurstelling zijn. Dat geldt ook voor ons als bestuur. We weten hoe veel voorbereidend werk er al is gedaan. We realiseren ons dat er afspraken zijn gemaakt en contracten getekend. We verheugden ons net als zó veel anderen op het samen vieren van de vrijheid.

Het besluit om de voorbereidingen te stoppen en het festival niet te organiseren doet pijn, maar was gezien de huidige situatie niet meer onverwacht. De gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers staat centraal. Ook als bestuur achten wij het onverantwoord om een grote mensenmassa op de been te brengen en achter de schermen hielden wij al rekening met dit onvermijdelijke besluit dat we anders zelf hadden moeten nemen.

Zoals gezegd: dit doet pijn. Niet in het minst omdat we dit jaar veel extra activiteiten wilden organiseren vanwege het feit dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd. En ook omdat we ons verheugden op de uitbundige viering samen met al onze vrijwilligers van de vrijheid tijdens ons véértigste festival in Haarlem. Bij deze spreken we dan ook een zeer groot Dankjewel uit naar onze honderden vrijwilligers die zoveel vrije tijd, energie en enthousiasme steken in het jaarlijks mogelijk maken van Bevrijdingspop.

We wilden tijdens deze bijzondere editie van Bevrijdingspop stil staan bij het verleden en de daarin bevochten vrijheid vieren. Nu zijn we helaas eerder dan gedacht gedwongen de blik op de toekomst te richten. We wensen iedereen alle vertrouwen en energie toe om – als de teleurstelling straks naar de achtergrond verdwijnt - samen te werken aan een prachtig festival in 2021.’’

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.