Parkeerterreinen stranden Zandvoort en Bloemendaal afgesloten, recreanten worden weggestuurd

© DNP.NU
© DNP.NU
1/2
Zandvoort, Bloemendaal

De parkeerterreinen bij de stranden van Zandvoort en Bloemendaal zijn zondag afgesloten. De politie is ter plaatse stuurt recreanten terug. Met borden op toegangswegen worden recreanten op de maatregelen en de noodzaak van wegblijven gewezen.

Deze maatregel is genomen om risicovolle situaties te voorkomen, aldus een mededeling van beide gemeentes.

’Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt om de verspreiding van het Corona virus te beheersen. De afstand van minimaal 1,5 meter is daarbij noodzakelijk. Wanneer de stranden te vol lopen is het aanhouden van deze afstand moeilijk.’

Zaterdag was het bijzonder druk op de stranden en riepen burgemeesters Moolenburgh van Zandvoort en Roest (Bloemendaal) al op om niet naar het strand te komen.

Ook viskarren en andere standplaatsen hebben zondag besloten om dicht te blijven. Zij delen daarmee de oproep om het gezonde verstand te gebruiken en de richtlijnen te respecteren.

Ook Natuurmonumenten roept mensen met klem op niet meer naar natuurgebieden te komen en naar huis te gaan. „Onze gebieden worden momenteel overspoeld met duizenden bezoekers en wij vinden dit niet meer verantwoord”, laat de organisatie weten.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waarschuwden vrijdag al dat recreanten rustige plekken moesten opzoeken en afstand tot elkaar moesten bewaren. Maar veel mensen blijken daar toch geen gehoor aan te geven. Op twitter berichten boze boswachters en andere natuurbeheerders over wandelaars en fietsers die ondanks alle waarschuwingen toch in groepjes de natuur in trekken.

Staatsbosbeheer blijft vooralsnog bij de oproep van vrijdag: mijd de drukte, zoek een rustige plek en houd afstand. Volgens woordvoerder Marcel van Dun zijn natuurgebieden nauwelijks af te sluiten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.