Ambitieuze Luke Vahle van HBC naar Odin ’59: ’Ze hadden een overtuigend verhaal en het is een club waar ik veel kan leren’

Ambitieuze Luke Vahle van HBC naar Odin ’59: ’Ze hadden een overtuigend verhaal en het is een club waar ik veel kan leren’
HBC’ers bejubelen Luke Vahle na een van zijn vele doelpunten.
© Archieffoto
Heemstede

Met HBC ging Luke Vahle (22) de afgelopen jaren stap voor stap van de vierde naar de tweede klasse. De eerste- en hoofdklasse slaat hij over. Komend seizoen stapt de ambiteuze Heemstedenaar over naar derdedivisionist Odin ’59 in Heemskerk.

Vahle is een jongen van HBC. Hij woont op steenworpafstand van de club en doorliep er met uitzondering van een jaar bij de Koninklijke HFC de gehele jeugdopleiding. Toch voelt het als een goed moment voor een volgende stap. ,,Ik wil zo hoog mogelijk voetballen. Dit seizoen trainde ik al eens mee met VVSB. Ik speelde ook mee tijdens een oefenwedstrijd. Het ging veel sneller, maar het was toch een lekker niveau waarin ik mee kon. Bij VVSB zou een spits vertrekken, toen dat niet het geval bleek te zijn besloot ik verder te kijken.”

Vervolgens kwam Odin om de hoek kijken. Ted Verdonkschot is volgend seizoen trainer bij Odin ’59 en gooide een lijntje uit bij Vahle. ,,Er waren veel trainers die mij een appje stuurde met de vraag of ik beschikbaar was, maar Ted was heel direct in zijn aanbieding. Ik kreeg een goed gevoel tijdens de gesprekken. Het was een overtuigend verhaal en ik krijg kans om minuten te maken.”

Odin ’59 valt al twee seizoenen achter elkaar op. Eerst werd gestunt in het bekertoernooi door te winnen van FC Emmen en dit seizoen strijdt het mee om promotie. ,,Dat speelde wel mee in mijn keuze. Dat wil je natuurlijk meemaken. Ik denk dat het een club is waar ik heel veel kan leren.”

Vahle studeerde af aan het CIOS en werkt tegenwoordig in de sportschool van zijn vader. Hij oriënteert zich op zijn toekomst, mogelijk wil hij nog verder studeren. Daarnaast heeft hij ook serieuze ambities in het voetbal. Zelfs profvoetbal speelt nog in zijn achterhoofd. ,,Ik wil zo hoog mogelijk spelen, maar dat kan ook in de tweede divisie. Misschien is het sportief en qua beleving wel interessanter om bij een grote amateurclub als Katwijk te spelen dan bij TOP Oss.”

Voor het zover is, hoopt Vahle het seizoen nog af te maken met HBC. ,,We hopen dat er snel weer gevoetbald kan worden. Zelfs promotie is nog mogelijk. Ik zei voor het seizoen dat ik er 25 zou maken, ik sta nu op twintig.”

Bij HBC zal Vahle ook volgend seizoen nog geregeld te zien. Niet binnen maar buiten de lijnen. ,,Odin speelt op zaterdag, HBC op zondag. Dus ik zal zoveel mogelijk wedstrijden komen kijken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.