Premium

Creatief met bier in tijden van corona: ’drive-thru’ bij Haarlemse brouwerij Het Uiltje [video]

1/2
Haarlem

Voorlopig doen ze het elke vrijdag: een drive-thru bij de Haarlemse bierbouwerij Het Uiltje. Een alternatief voor de vrijdagmiddagborrel in tijden van corona.

Met behulp van een babyfoon en een pinapparaat knutselden de brouwers van Het Uiltje een praat- en betaalpaal in elkaar. Een verkeersregelaar erbij en wat mensen die de bestellingen op de stoep bij de brouwerij bij elkaar zoeken en klaar was de drive-thru.

Het tijdens een brainstormsessie bij Het Uiltje opgeborrelde idee sloeg flink aan. Tientallen Haarlemmers meldden zich vrijdag met hun auto bij de brouwerij in de Waarderpolder voor een of meer doosjes bier, dat door het personeel bij de klanten in de kofferbak werd gezet. ’Pop the trunk and we’ll pop the beer in’, aldus de Engelse tekst op een bord bij de drive-thru.

De inkomsten kan Het Uiltje wel gebruiken. ,,De horeca is dicht dus die neemt niets meer af. Ook de export, die veertig procent van onze omzet uitmaakt, ligt volledig op z’n gat. Alleen de retail, de supermarkten zeg maar, loopt nog goed’’, aldus een woordvoerder van de brouwerij.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.