Louk Dekkers (HFC) is het bankzitten zat

Louk Dekkers (HFC) is het bankzitten zat
Louk Dekkers: ,,Ik wil mijn voetbalplezier terugvinden.”
© Archieffoto
Haarlem

Na bijna twee voetbaljaren bij Koninklijke HFC waarin hij nauwelijks aan de bak kwam, heeft middenvelder Louk Dekkers (22) besloten om aan het einde van het seizoen (wanneer dat ook is) naar het Amsterdamse Swift te vertrekken. De gang van de Haarlemse tweede divisionist naar de zaterdagse hoofdklasser betekent een behoorlijke stap terug. „Maar ik wil voetballen.”

Het recente vertrek van middenvelder Sam van Huffel naar Polen, was indirect de aanleiding voor het besluit van Dekkers. „In de eerste seizoenshelft draaide het team uitstekend. We stonden zelfs even bovenaan. Dan heb je als wisselspeler weinig te zeggen over de keuze van de trainer. Maar toen Sam wegging, hoopte ik dat er naar de bank zou worden gekeken. Dat gebeurde niet, want Dylan Mertens kwam. Toen werd het tijd om voor mijzelf te kiezen en naar Swift te gaan. Al moet ik mij daar natuurlijk eerst bewijzen. Maar dat vertrouwen heb ik.”

Talenten

Al in de prilste jeugd van het Hilversumse Victoria (uit 1893) vielen de talenten van Louk op. Hij was nog E-junior toen hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht werd opgenomen. Na tien jaren de diverse selecties te hebben doorlopen, leek hij de stap naar de hoofdmacht te gaan maken. Een zware knieblessure die hem acht maanden aan de kant zou houden haalde een streep door zijn gedroomde debuut.

Weer hersteld werd hij aan het werk gezet in Jong Utrecht. „Daar kreeg ik geen kans van trainer Robin Pronk. Ook na elf nederlagen op een rij bleef Pronk onvoorwaardelijk trouw aan de oorspronkelijke elf.” Dekkers verliet de profclub uit de Domstad en koos voor Koninklijke HFC. Tegelijkertijd startte hij met een hbo-opleiding Creative Business aan de Haarlemse hogeschool Inholland.

De studie verliep tot op heden naar wens. Zijn sportieve loopbaan bepaald niet. „Als voetballen je passie is en je mag op zaterdag niet meedoen, dan wordt een donderdagse training in de stromende regen érg zwaar.” Maar geen kwaad woord over HFC. „Na mijn laatste jaar bij FC Utrecht heb ik bij Koninklijke HFC weer ervaren wat ’teamgeest’ is. De spelersgroep is erg leuk. Net als de mensen eromheen. Maar ik wil mijn voetbalplezier terugvinden. Ik verwacht dat dat bij Swift gaat lukken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.