Premium

Sportscholen en fitnesscentra bedenken van alles om hun klanten aan het bewegen te houden, bankdrukken krijgt thuis een heel andere dimensie [video’s]

Sportscholen en fitnesscentra bedenken van alles om hun klanten aan het bewegen te houden, bankdrukken krijgt thuis een heel andere dimensie [video’s]
De thuiswerkende mens kan genoeg doen om fit te blijven.
© Archieffoto
IJmond

Sportscholen en fitnesscentra worden, nu ze dicht zijn vanwege het coronavirus, creatief. Op allerlei manieren proberen zij hun klanten in beweging te houden. De een post op Youtube een video met een stevige work-out, de ander plaatst filmpjes met veel humor op de eigen Facebook-pagina.

Van alle sportcentra is de boodschap duidelijk: blijf in beweging, dat is goed voor de weerstand. Geen excuus, thuis kun je best iets doen. Ook worden activiteiten naar buiten verplaatst.

Afstand

Your Gym Santpoort verzorgt outdoor trainingen in het duingebied van Duin & Kruidberg. Alles op gepaste afstand, dat dan wel, melden de trainers op hun Facebookpagina. Ook Rgym in Beverwijk verplaatst activiteiten naar buiten en biedt trainingen op de parkeerplaats. MyLife Heemskerk verzorgt bootcamplessen in de openlucht.

SportPlan Uitgeest heeft enkele attributen naar buiten verplaatst. Naast het gebouw kunnen leden zo toch met gewichten werken. Er zijn wel een paar spelregels. Sporters moeten hun eigen ontsmettingsmiddel en keukenrol meenemen om de attributen te reinigen. Er mogen maximaal drie personen trainen en ze mogen uiteraard niet te dicht bij elkaar staan.

Sommige sportscholen leveren een persoonlijk programma, zoals Work-Out Fitness Velsen in IJmuiden, of wijzen hun klanten op apps met trainingsprogramma’s, waaronder Reshape Your Body in Driehuis en Santpoort-Noord.

Senioren

Vele centra posten op sociale media filmpjes met work-outs en oefeningen, zodat mensen die al dan niet live kunnen meedoen. MiDo Personal Gym in Velserbroek, gespecialiseerd in personal training, fitness en boksen, plaatst elke dag Youtube-filmpjes met pittige trainingen.

Full of Life in Castricum heeft een senioren fit livestream, geeft een work-out hamsteren en legt uit welke oefeningen je op je eigen bank kunt doen.

Bankdrukken krijgt bij Cardio Fitness Beverwijk een andere dimensie.

Lees ook: Sportcentrum Velserbroek en Work With Care maken samen beweeg- en infofilmpjes zodat de thuiswerkende mens fit kan blijven

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.