Premium

Vanwege coronavirus geen bezoek, maar wél een spandoek voor 103-jarige bewoonster woonzorgcentrum [video]

Vanwege coronavirus geen bezoek, maar wél een spandoek voor 103-jarige bewoonster woonzorgcentrum [video]
Kleinkinderen en achterkleinkinderen van Bep de Kool (103) brengen vanwege het coronavirus de felicitaties per spandoek over.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Driehuis

Ze vierde dinsdag haar 103e verjaardag, maar Bep de Kool mocht vanwege het coronavirus geen bezoek ontvangen in Huis ter Hagen. Maar een spandoek in de tuin van het woonzorgcentrum was geen probleem.

Huis ter Hagen in Driehuis is vanwege het coronavirus gesloten voor bezoekers. En dat is natuurlijk meer dan jammer voor de circa 150 ouderen die in het woonzorgcentrum wonen. Zeker als er wat te vieren valt, zoals de verjaardag van Bep de Kool.

Niet dat Bep de Kool haar 103e verjaardag nou zo groot zou gaan vieren. ,,Maar ze vindt het wel altijd leuk als haar kinderen op bezoek komen’’, zegt kleindochter Martineke de Kool.

Omdat dit er vanwege het virus niet in zat, kreeg haar oma dit jaar extra veel kaarten opgestuurd. ,,Ze vindt het altijd leuk om die te krijgen.’’

Zwaaien

Martineke bedacht echter dat het leuk zou zijn om toch nog iets leuks te doen voor oma. Omdat die wat vergeetachtig is, moest het iets anders zijn dan een telefoontje. Een spandoek zou zeker meer indruk maken.

,,Als wij bij haar op bezoek zijn, kijkt ze vaak naar buiten naar het plantsoen. Daar zwaaien we ook altijd naar haar als we weer weggaan. Ik had bedacht dat het leuk zou zijn om met de kinderen een spandoek voor haar te maken en die aan haar te laten zien. Het leek ons leuk om te kijken wat er wel kan in plaats van wat er allemaal niet kan.’’

Het kwam goed uit dat haar kinderen beschikbaar waren. Jesse (19) zit op het HBO, Marije (17) op het MBO en Michiel (11) op de basisschool. Maar door het coronavirus waren zij vrij van school. En dus tufte het gezelschap dinsdagmiddag van hun woonplaats Zeewolde naar Driehuis.

Naast het spandoek waarop Bep de Kool werd gefeliciteerd met haar 103e verjaardag, hadden ze ook bloemen meegebracht en wat lekkers voor het zorgpersoneel. Deze werden met behulp van een touw en een emmer naar boven getakeld door een medewerkster van het woonzorgcentrum. Ook werd de jarige uiteraard nog toegezongen.

Bep de Kool, die achter de glazen balustrade bleef, zwaaide naar haar kleinkind en achterkleinkinderen. Martineke keek met voldoening terug op de actie. ,,Ze heeft gezien wie we zijn en ze leek er blij mee.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.