Formule 1 overweegt zomerstop in augustus te benutten

Het Circuit Zandvoort
© Foto EPA
Zandvoort

De zomerstop in de Formule 1 in augustus komt mogelijk te vervallen. De directie van de koningsklasse in de autosport overweegt in die maand een aantal races te plannen om er toch nog een volwaardig seizoen van te maken. Daarbij wordt ook gedacht aan drie weekeinden op rij met een Grand Prix, een zogenoemde triple header, met per weekeinde slechts twee racedagen in plaats van drie.

Door het rondwarende coronavirus zijn de eerste vier races, in Australië, Bahrein, Vietnam en China, al geschrapt. Het is nog onduidelijk of de Grand Prix van Nederland, op 3 mei in Zandvoort, nu als openingsrace wel doorgaat. Jan Lammers, sportdirecteur van deze GP, liet vrijdag weten dat hij rekening houdt met een omzetting van het evenement.

,,Ik ben redelijk optimistisch dat we dit jaar zeker 17 of 18 races kunnen houden, misschien nog wel meer", zei sportief directeur Ross Brawn van de F1 in een interview met Sky Sports. ,,Door de pauze in augustus in te trekken, komen er diverse weekeinden vrij waarin we een race kunnen afwerken. Ik denk dat we nog best wel een aardige wedstrijdkalender kunnen samenstellen."

Brawn benadrukte dat alles afhangt van het tijdstip waarop het seizoen in de Formule 1 daadwerkelijk van start gaat. Mogelijk is de openingsrace pas op 24 mei in Monaco, of anders zelfs nog op 7 juni in Azerbeidzjan.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.