Tweede Heemstedenaar positief getest op corona en tal van afgelastingen in en om Haarlem

Heemstede

Een tweede inwoner van de gemeente Heemstede is positief getest op corona. Dit maakte het RIVM donderdag bekend.

Het RIVM en de gemeente Heemstede doen verder geen uitspraken over de identiteit van het slachtoffer en of hij of zij in contact is geweest met het eerste ziektegeval.

In Haarlem is nog steeds één bekend geval van een coronabesmetting, net als in Overveen. In Zandvoort, Haarlemmermeer en Hillegom zijn er nog geen meldingen van het virus.

Activiteiten

Vanwege de aangescherpte maatregelen gaan tal van activiteiten de komende weken niet door. Onder meer De Toneelschuur, het Patronaat, de Pletterij, Stadsschouwburg en Philharmonie in Haarlem en de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep en het Zandvoorts Museum houden de deuren tot en met 31 maart gesloten. Voor het evenement RIP Live dat komende zondag in het Patronaat zou zijn, is inmiddels al een vervangende datum gevonden: 13 juni.

Bioscoop Pathé blijft wel open, maar laat maximaal honderd bezoekers toe per filmzaal of foyer. Wie besluit niet te komen, krijgt zijn geld terug. Geen van de vrijwilligersactiviteiten in het kader van NLdoet gaan vandaag en morgen door. En alle sportwedstrijden zijn tot eind deze maand afgelast.

De organisatie van de Zandvoort Circuit Run, de 30 van Zandvoort en de Omloop van Zandvoort, die gepland stonden voor 28 en 29 maart, maakte bekend dat deze evenementen geschrapt worden. In Hoofddorp gaat een streep door de feestelijke opening van de nieuwe Voedselbank en het evenement Sportpodium Haarlemmermeer.

Diverse prijsuitreikingen gaan ook niet door. Zo is de finale-avond van de Haarlemse Ondernemers Prijs 2020 uitgesteld vanwege de corona-pandemie. De slotavond van deze ondernemerswedstrijd stond gepland voor 6 april. En de gala-avond rond de uitreiking van de Jonge Ondernemersprijs Duin- en Bollenstreek, die 26 maart zou worden gehouden in het Fioretti College in Hillegom, is ook afgelast. Er wordt later een nieuwe datum gekozen.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.