SVIJ haalt flink uit tegen THB: 7-2

THB’er Rob Vonk in duel met Raphael Fraser.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Finn van Leeuwen
IJmuiden

„We hadden nog een appeltje te schillen met THB na het verlies in de uitwedstrijd.” Volgens SVIJ-trainer Ronald Vader bleek dit voldoende motivatie voor zijn spelers om voor de winst te gaan. Het werd 7-2 voor de IJmuidenaren.

Voor SVIJ scoorden Patrick Bruinink (3x), Mitchel Geeven (2x), Raphael Fraser en Alex Barzilay. „Ik ben blij met de overwinning en vind het fijn dat de jongens zich eindelijk eens flink belonen.”

THB had te kampen met veel blessures en moest starten met een niet fitte ploeg. Tot overmaat van ramp raakte de keeper tijdens de wedstrijd geblesseerd en moest een speler op doel. Trainer Patrick Tax: „Met rust was het 2-1 maar het ging wel hard in de tweede helft, zeker na de keepersblessure.” Jordy Bourgonje en Rosco Klein Obbink scoorden voor THB.

DSK en VEW speelden een fysieke wedstrijd die de thuisploeg met 3-1 wist te winnen. VEW-trainer Jerry Verschoor: „Er lagen na de voorsprong in de tweede helft veel spelers op de grond met kramp. DSK heeft er alles aan gedaan om het voetballen te ontregelen. Dat kon je wel zien aan de twaalf minuten blessuretijd.”

Swen van Kruiselbergen, trainer van DSK, gaf aan dat ze wel moesten tijdrekken. „Na drie blessures waren mijn wissels op. Vervolgens raakte nog een speler geblesseerd en kregen we nog een rode kaart. Met negen man wisten we in de laatste seconde nog de 3-1 te maken.” Jan Koekenbier scoorde een hattrick voor DSK.

Hoofddorp won met 2-0 van nummer twee HBC. „Wij zijn vergeten te scoren”, was de simpele conclusie van HBC-trainer Joop Bockling. „Bij 0-0 hadden wij een grote kans om te scoren en daarna kon het twee kanten op.” Hoofddorp scoorde in de tachtigste minuut de 1-0 (Mick Weever) en vlak voor tijd het tweede doelpunt (Nick de Jong). Trainer Raymond van der Kleij: „Wij hadden de langste adem en wonnen terecht.”

Vogelenzang tegen UNO (0-0) werd gespeeld ter nagedachtenis aan de overleden Kees Mense. Hij was 71 jaar lid van Vogelenzang en Lid van Verdienste. Interim-trainer Gerard Bakker: „De wind speelde een grote rol waarbij UNO de eerste helft de grote kansen kreeg. In de tweede helft hetzelfde beeld maar met alle strijd die de jongens gaven hebben we een gelijkspel verdiend. Deze werd gevierd als een overwinning.” Adam Natadiningrat, trainer van UNO, beaamde de ’overwinning’ van de thuisploeg. „We zijn zes keer alleen voor de keeper gekomen.”

Overbos verloor op eigen veld met 1-3 van Haarlem-Kennemerland. Trainer Erik van Manen: „We doen een tijdje leuk mee maar geven de ballen te makkelijk aan de tegenstander en komen dan achter.” Haarlem-Kennemerland liep uit naar 0-3 alvorens JO17-speler Sven van Beelen de enige treffer voor Overbos maakte na een individuele actie. Namens Haarlem-Kennemerland wisten Vernon Weber en Lamin Jaiteh het net te vinden.

Terrasvogels wist bijna te stunten op bezoek bij Atletico Club Amsterdam. Het team van trainer Marchano Lemmert verloor met 4-3. Volgens hem zat er niet meer in. „Het was een sportieve wedstrijd en we hebben eruit gehaald wat erin zat met de selectie die beschikbaar was.” Thom Specht scoorde twee keer en Jordy Groot éénmaal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen