Babel mist ook uitduel van Ajax met sc Heerenveen

Babel mist ook uitduel van Ajax met sc Heerenveen
Ryan Babel.
© AP
AMSTERDAM

Ryan Babel mist zaterdag ook de uitwedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen. De aanvaller is nog niet helemaal hersteld van een kuitblessure die hij vorige week opliep. "Hij heeft de training inmiddels hervat", legde trainer Erik ten Hag uit. "Maar deze wedstrijd komt nog te vroeg voor hem."

Ten Hag kan ook nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Joël Veltman, Noussair Mazraoui, David Neres en Zakaria Labyad.

Winston Bogarde zit naast trainer Ten Hag en zijn assistent Michael Reiziger op de bank. Hij vervangt Christian Poulsen, die komende week net als een inspanningsfysioloog en fysiotherapeut uit voorzorg thuis moet blijven.

Poulsen vierde vorige week zijn 40e verjaardag in Nederland. Daarbij was ook de Deense oud-international Thomas Kahlenberg aanwezig. Bij hem werd woensdag het nieuwe coronavirus aangetroffen.

Ten Hag is niet bang dat zijn spelers erg geschrokken zijn van het nieuws over Poulsen. "Zij zijn goed voorgelicht door onze dokter", zei hij. "Poulsen heeft ook nog geen symptomen. Hij zit uit voorzorg thuis."

Ajax wil tegen sc Heerenveen een einde maken aan een serie slechte resultaten. De club verloor maar liefst acht keer sinds december, maar voert de ranglijst van de eredivisie nog wel aan op basis van een beter doelsaldo dan AZ.

Erik ten Hag gaat niet veel veranderen bij Ajax in de aanloop naar de uitwedstrijd van zaterdag tegen sc Heerenveen. "We gaan de dingen niet op hun kop zetten", zei hij. "We hebben juist vastigheid nodig."

Ten Hag is bekend met de kritiek dat hij meer defensieve zekerheid moet inbouwen. "We leven in papegaaienland", schamperde hij. "Iemand begint te roepen en dat wordt dan weer herhaald. Mensen weten niet waar ze over praten. Het is wel zo dat we te weinig kansen creëren, de goals te makkelijk weggeven, te veel balverlies in de opbouw lijden en afspraken niet nakomen bij spelhervattingen."

Trainer Ten Hag is door de directie aangesteld om zijn spelers juist wel de goede beslissingen op het veld te laten nemen. "Ik ben ook verantwoordelijk", zei hij. "En ik ben heel strijdbaar. Ik ga door. Natuurlijk is de directie ook kritisch, net zoals ik kritisch op mijn spelers ben en de spelers op zichzelf."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen