’Met teamspirit is bij Hoofddorp niets mis’

Bart Slegers
Hoofddorp

Door het wegvallen van twee clubs in de eerste klasse zakte Hoofddorp na de winterstop opeens een stuk op de ranglijst.

„Dat was wel even een domper. Maar we hebben een uitstekend trainingskamp gehad en de teamspirit is goed. We hebben veel vertrouwen. In principe gaat ook iedereen een jaar door bij de club en dat is ook een goed teken. Die laatste 0-1 zege bij Zaanlandia was prettig. Daarvoor haalden we maar één punt uit vijf duels”, verduidelijkte Hoofddorp-trainer Jethro Abram enkele dagen voor de thuiswedstrijd tegen AFC ’34.

Twee seizoenen lang was Abram in Alkmaar de hoofdtrainer. „Dat was een leuke tijd en ik ken nog steeds veel spelers en clubmensen. Dat is altijd wel leuk als je iedereen dan weer tegenkomt. Spits Stefan Smal is vorig jaar van ons naar AFC ’34 vertrokken. Die komen we zondag weer tegen.”

In de eerste klasse kan echt nog van alles gebeuren in de laatste negen duels. Alleen De Zouaven staat ver weg op de ranglijst. „Zo staan we maar vijf punten achter op nummer drie AFC ’34, dus dat ligt behoorlijk dicht bij elkaar. Winst is dus wel essentieel zondag.”

Overigens heeft Hoofddorp uitstekende herinneringen aan het eerste optreden in Alkmaar op 29 september 2019. „We stonden kansloos 2-0 achter, hadden niets te vertellen in het eerste bedrijf en na de 2-1 maakten we in blessuretijd 2-2 en 2-3. Die was wel heel lekker.”

Abram beschikt over een fitte selectie op twee langdurige blessures na.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen