Premium

Ajax-aanvoerder Tadic wil opnieuw gesprek met trainer Ten Hag: ’Er moet veel meer discipline komen’

Ajax-aanvoerder Tadic wil opnieuw gesprek met trainer Ten Hag: ’Er moet veel meer discipline komen’
Dusan Tadic: ,,Het moet sneller en beter.’’
© Foto ANP/Olaf Kraak
Amsterdam

Dusan Tadic sprak vorig seizoen in München met Erik ten Hag toen de trainer van Ajax in de ogen van de spelers met hoge snelheid een doodlopende straat inreed.

Na het debacle tegen AZ kondigde de aanvoerder een nieuw indringend gesprek met zijn trainer aan. „Ik denk dat er veel meer discipline moet komen”, zei Tadic.

„We moeten onze verantwoordelijkheid nemen”, nam de Serviër een voorschot op een nieuwe leidende rol voor de bepalende spelers.

Ten Hag voerde eerst de absentie van een aantal geblesseerde spelers als reden aan voor de Ajax-onwaardige resultaten en heeft het inmiddels – nu dat excuus niet meer kan worden gebruikt – over automatismen die weer moeten ontstaan.

Tadic ziet een diepere oorzaak: een gebrek aan bereidheid bij de spelers om voor elkaar door het vuur te gaan en de taken in het veld uit te voeren.

Frustratie

„We spelen in elk aspect individueel en dan is elke speler slecht”, zei de aanvaller. „We moeten als team gaan opereren. Zo komt de vorm terug en kunnen we hopelijk alsnog voor het kampioenschap gaan. Als je afspraken niet nakomt, krijg je een domino-effect. Is een speler te laat bij het hoog druk zetten, dan moet de volgende voor niks lopen en ontstaat er frustratie. En aan de bal zijn we op dit moment niet goed genoeg. Het moet sneller en beter”, zei Tadic.

„Ik ben boos. Dit is pijnlijk en kunnen we niet accepteren. Dat alleen RKC in de laatste tien competitieduels vaker heeft verloren dan Ajax, mag natuurlijk nooit”, aldus de routinier.

Tadic is kritisch over zijn eigen functioneren. „Ik kijk altijd als eerste naar mezelf. Mijn spel is niet goed genoeg. Als het team beter draait, kan ik ook meer waarde hebben.”

Meer nieuws uit Ajax

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.