Caprera in Bloemendaal en Toneelschuur in Haarlem gaan samenwerken en brengen theatervoorstellingen in de openlucht

Muziektheatervoorstelling Lost Tango.© Foto Michiel Voet en Rob v.d. Voort

Leontienvan Engelen
Haarlem/Bloemendaal

Openluchttheater Caprera in Bloemendaal en de Toneelschuur in Haarlem bundelen vanaf deze zomer hun krachten. De twee culturele instellingen gaan samenwerken om theatervoorstellingen te programmeren in de openlucht.

De eerste voorstelling die ze samen presenteren is op 21 en 22 augustus: dan wordt Lost Tango, een muziektheatervoorstelling van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet in het Bloemendaalse theater uitgevoerd.

Caprera is niet onbekend met toneelvoorstellingen. In de beginjaren van het openluchttheater maakte het deel uit van het nog steeds bestaande Holland Festival. Het befaamde Londense toneelgezelschap The Young Vic kwam speciaal voor optredens in Caprera naar Nederland. Toneelvoorstellingen verdwenen gedurende de jaren echter steeds meer uit het programma.

Volgens Lode van Piggelen, directeur van Caprera, is het hoog tijd om de toneeltraditie terug te laten keren: „Misschien nog wel meer dan bij een concert is een theatervoorstelling in de openlucht een indrukwekkende beleving, die je als bezoeker lang bijblijft. Deze bijzondere ervaring ken ik goed vanuit verschillende theaterfestivals en wil ik ook graag aan het Caprera publiek meegeven.”

Ook over samenwerking op het gebied van film en jeugdtheater wordt met de Toneelschuur gesproken. Loesje Riethof, adjunct directeur van de Toneelschuur: „Onze uitgebreide kennis van theater en film is een waardevolle aanvulling op het programma van Caprera. De samenwerking geeft ons de kans om een nieuw publiek te bereiken en geeft ons huidige publiek de mogelijkheid om ook tijdens de zomer van theater te genieten. Er is voor een theater- of filmvoorstelling geen mooier decor te bedenken dan de schilderachtige Bloemendaalse duinen waarin Openluchttheater Caprera gelegen is. We hopen in de toekomst ook onze eigen Toneelschuur Producties te laten zien in Caprera.’’

De muziektheatervoorstelling Lost Tango is in Caprera te zien op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. In de coproductie van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet is ook een rol weggelegd voor Meral Polat en voor het tango-trio van Carel Kraayenhof.

Kaarten voor Lost Tango gaan 5 maart in de verkoop via www.caprera.nu.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.