Vrouwen DSS nog steeds aan kop na thriller in Berkel en Rodenrijs: 3-5 winst

Bart Slegers
Berkel en Rodenrijs

De vrouwen van DSS zijn na de veertiende speelronde nog steeds koploper in de hoofdklasse. Bij Berkel boekte de ploeg van trainer Marelle Worm een moeizame 3-5 zege.

De overwinning kwam pas in de laatste tien minuten tot stand. Aan Haarlemse zijde was Genevieve Maartens de speelster van de wedstrijd met drie treffers.

Middenmoter Berkel liet DSS niet in het vertrouwde spel komen en daardoor hadden de bezoekers veel moeite ondanks het vele balbezit. Twee keer liep DSS in de eerste helft tegen een achterstand aan. Maartens maakte voor de thee haar eerste doelpunt (1-1).

,,Na de rust waren we de bovenliggende partij, maar we speelden gewoon niet goed genoeg. Een compliment naar de ploeg is wel dat we ons eigen spel bleven spelen. We gingen geen gekke dingen doen en dan loont dat uiteindelijk”, concludeerde Worm na afloop.

Maartens schoot de 2-2 binnen, maar doordrukken lukte niet. Sterker nog, Berkel kwam voor de derde keer op voorsprong.

Toch liet DSS zien dat het niet voor niets koploper is, want de tactische discipline leverde in de laatste tien minuten hel knap nog drie goals op. Pascalle van de Velde maakte gelijk en de van een slepende kruisbandblessure teruggekeerde Zoë van Wijngaarden scoorde de 3-4. Maartens was goed voor het slotakkoord.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen