Premium

Ajax-voetbalster Kelly Zeeman (26) is ’veramsterdamd’, maar staat nog wel vrijwel elk duel bij Marken langs de lijn

Ajax-voetbalster Kelly Zeeman (26) is ’veramsterdamd’, maar staat nog wel vrijwel elk duel bij Marken langs de lijn
Ajacied Kelly Zeeman in actie tegen PSV.
© Foto ANP/Koen van Weel
Volendam

De dilemma’s van Kelly Zeeman

Leeftijd: 26

Woonplaats: Volendam

Sport: voetbal

Staat van dienst: Verdedigster bij Ajax. Won de Europese titel met Oranje en landskampioenschap in 2017 en 2018 met Ajax.

Gangmaker of stille kracht?

„Een gangmaker. Ik vind het belangrijk om voor een wedstrijd de spanning weg te nemen en voor sfeer te zorgen. Ik ben vaak bezig met de muziek in de kleedkamer. Op het moment doet ’De Toreador’ van Wilbert Pigmans het goed. Die moet één of twee keer gedraaid worden. Het laatste nummer voordat we het veld opgaan is hardstyle. Op het veld gaat de knop om.”

Volendam of Amsterdam?

„Heel moeilijk. Ik voetbal al zeven jaar voor Ajax. Vind het leuk om in de stad te zijn en rond te lopen over de grachten. Eerst voelde ik mezelf een toerist, maar inmiddels ben ik ’veramsterdamd’. Ik zou alleen nooit in de stad kunnen wonen. Het is te druk.”

Drie hele lelijke doelpunten scoren of één wereldgoal?

„Drie lelijke. Ik win liever met 3-0 dan met 1-0.”

Naar de kroeg of een club?

„Ik ga liever naar de kroeg, als ik uitga. Dat vind ik veel gezelliger. Met het team gaan we wel eens naar ’t Lammetje. De Amsterdamse kroegen hebben altijd een mooie sfeer.”

Marken of Telstar?

„Marken. Ik sta bijna elke wedstrijd als supporter langs de kant bij het eerste elftal. Bij Telstar heb ik een leuk jaar gehad, maar Marken is lekker vertrouwd. Het is een ontmoetingsplaats, bijna het hele dorp komt op zaterdag naar het voetbalveld en mijn vriendinnen zijn er ook vaak.”

Maxima of Willem-Alexander?

„Willem-Alexander. Ik heb de koning ontmoet toen ik met Oranje Europees kampioen werd. Met het team zijn we geridderd tot de Orde van Oranje-Nassau. Als je met hem praat, is hij gewoon iemand zoals jij en ik. Een heel normale man. Ik vroeg toen of hij net als iedere vader zijn dochters een slinger gaf naar school. Dat deed hij. En de Lucky TV-filmpjes vond hij grappig. Soms kreeg hij daar wel iets van mee, vertelde hij.”

Premier League of La Liga?

„Jeetje. Dan ga ik voor de Premier League. Mijn favoriete club, na Ajax, is Barcelona. Maar in Engeland is het echte voetbal. Iedereen geeft zijn leven voor de bal. Engeland heeft de sterkste league voor vrouwen. Ga ik kijken wat het beste bij mij past qua voetbal, dan is dat Spanje. Meer het technische spelletje.”

Wereldkampioen of Champions League winnen?

„Toch de Champions League. Het zou fantastisch zijn om met Ajax de allergrootste prijs te winnen die er is in voetbal.”

Nooit meer voetballen of nooit meer op vakantie?

„Nooit meer op vakantie. Na mijn blessure afgelopen seizoen besefte ik hoe leuk ik het spelletje vind. Ik sta elke dag met plezier op, omdat ik ga doen wat ik leuk vind: voetballen.”

Lees ook: Voetbalster Kelly Zeeman na jaar vol blessureleed weer op het veld met Ajax: ’Iedere week een nieuwe mijlpaal’

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen