Trajectcontrole op de Drie Merenweg (N205) gaat komende zomer aan

Werk aan de trajectcontrole langs de Drie Merenweg (N205) in september.© Archieffoto United Photos

Wessel Mekking
Haarlemmermeer

De trajectcontrole op de Drie Merenweg (N205) in Haarlemmermeer wordt komende zomer aangezet. Dat verwacht het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM), waar de controle onder valt.

De snelheid wordt straks gecontroleerd op de delen van de N205 tussen de Schipholweg en de Vijfhuizerweg en tussen de Vijfhuizerweg en de verbindingsweg met de Kruisweg (N201).

De trajectcontrole op twintig provinciale wegen, waaronder ook de N201 bij Aalsmeer, werd al ruim twee jaar geleden aangekondigd. Bij de aanleg stuitte het CVOM op meerdere obstakels, bijvoorbeeld bij de stroomvoorziening of de plaatsing van camera’s, legt een woordvoerster uit. De komende tijd wordt elke drie à weken een trajectcontrole aangezet, belooft zij.

De locaties van de controles zijn gekozen in samenspraak met de politie. Het gaat bijvoorbeeld om plekken waar veelvuldig te hard wordt gereden, zoals op de Drie Merenweg. De trajectcontroles worden onder meer met borden aangekondigd. ,,We doen hier niet stiekem over’’, zegt de woordvoerster.

Bij een trajectcontrole hangen op meerdere meetpunten langs de weg camera’s, die elk voertuig registreren dat langsrijdt. Wie tussen de punten gemiddeld harder rijdt dan de maximumsnelheid, krijgt een bekeuring op de deurmat. Op drukke snelwegen, zoals de A4 in Haarlemmermeer, is al jaren sprake van trajectcontrole.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.