Zandvoort-trainer Ted Saunier baalt na uitschakeling van zijn ploeg door Victoria

Roy van den Brink kopt de bal weg zodat Nigel Berg niets kan ondernemen.

Roy van den Brink kopt de bal weg zodat Nigel Berg niets kan ondernemen.© United Photos Rob van Wieringen

Rinus van der Lugt
Zandvoort

Het waren weer erbarmelijke omstandigheden waarin de 22 acteurs van Zandvoort en Victoria zaterdag moesten proberen hun wedstrijd in de strijd om de beker af te werken.

Waren de spelers uit Loosdrecht wel in staat hun mouwen op te stropen en zich volledig in te zetten, de spelers van Zandvoort vonden waarschijnlijk dat het tijd was een baaldag op te nemen. De bezoekers wonnen dan ook dik verdiend met 0-3 en plaatsten zich voor de achtste finale.

Het is voor trainer Ted Saunier te hopen dat zijn spelers over twee weken wel de ernst van de situatie inzien - bij winst op DVVA pakken de badplaatsbewoners de tweede periode - want erg vrolijk stapte de trainer niet het veld af.

,,Dit was echt schandalig”, concludeerde hij. ,,De heren hadden er waarschijnlijk geen zin in.” Het is voor Saunier te hopen dat tegen DVVA enkele spelers (Jesse de Haan, Salim en Othman Fertout) weer volledig zijn hersteld, want de basis is wel erg smal.

Vooral verdedigend maakte Zandvoort een zeer zwakke indruk. Aan de rechterkant deed Philip van de Linden niets goed, werd elke bal bij een tegenstander ingeleverd en was hij schuldig aan de tweede tegentreffer door de bal in de voeten van Wilco de Birk te schieten die de bal kon binnenschuiven.

Aan de linkerkant was er eveneens geen enkele dreiging. Het leek wel of Mohamed el Motaouakkil en Rico van den Burg voor de eerste keer met elkaar speelden. Geen enkele maal wisten deze spelers elkaar namelijk te vinden.

Zorgwekkend was de wijze waarop het middenveld zich opstelde. Met Jeffrey Sam-Sin, Nigel Castien en Kas de Vries heeft Zandvoort meer dan voldoende kwaliteit rondlopen. Deze spelers moeten echter begrijpen dat het niet allemaal mooi hoeft, maar dat rendement uit hun acties het belangrijkste is.

Tegen Victoria was het rendement nul, een tikje links een tikje rechts maar bijna geen enkele keer werd het doel van sluitpost Tycho Faust onder vuur genomen, terwijl de harde wind daar zeker reden toe gaf.

Slechts de laatste tien minuten van de eerste helft wist Zandvoort met enkele korte combinaties gevaarlijk te worden. Koen Michielsen zorgde uit een schitterende aanval voor de gelijkmaker maar arbiter Eric van der Vaart besloot - op advies van grensrechter Nino Pen - deze glaszuivere treffer af te keuren wegens buitenspel.

,,Misschien had het dan nog iets geworden”, aldus Saunier. Hoop op een goed resultaat mocht Zandvoort bij de rust nog koesteren. De ploeg kreeg de harde wind in de rug, en stond slechts met 1-0 achter.

Door een blunder van Van de Linden en een fout van doelman Daan Kerkman die bij een vrije trap de ’muur’ niet goed had neergezet maakten de bezoekers de thuisploeg snel duidelijk dat er niets was te halen. Hopelijk is er over twee weken wel iets te halen voor Zandvoort.

Zandvoort: Kerkman; Van de Linden (50. De Haan), Berck Beelenkamp, Kreuger (64. Van Dijk), Motaouakkil (57. Kirchhoff) Van den Burg, Sam-Sin, Castien, De Vries; Berg, Michielsen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen