De Duinknijnen moet ook streep door carnavalsoptocht zetten: alternatief feest in De Duinpan

Beeld van de optocht van 2019.

Beeld van de optocht van 2019.© Archieffoto United Photos

Peter van der Hulst
De Zilk

Net als Noordwijkerhout heeft het bestuur van Carnavalsvereniging De Duinknijnen zondagmorgen besloten om de optocht in De Zilk niet door te laten gaan. De wind is te hard om de veiligheid te kunnen garanderen.

Van alle wagens zijn foto’s gemaakt en die zullen zondagmiddag in De Duinpan worden getoond. Daar vindt vanaf 14.00 uur een alternatief feest plaats en wordt de winnende praalwagen bekendgemaakt.

,,Voor het prinsenpaar is de optocht een van de hoogtepunten van het carnaval. Dan rijden ze langs duizenden toeschouwers. Ik heb vanmorgen dus wel menig traantje gezien’’, zegt voorzitter Fred Meiland. De wagenbouwers zien ook weken van arbeid onbeloond blijven. Meiland: ,,Ze zijn daar doorgaans zes weken mee bezig. Voor hen is dit ook heel zwaar.’’

De nu afgelaste optocht - de eerste keer in de historie van De Duinknijnen - wordt niet op een later moment ingehaald. Behalve de organisatorische problemen die dat zou oproepen, heeft een verlate tocht niet het effect van een stoet tijdens carnaval zelf. ,,Dan rijd je een rondje om het rondje’’, aldus Meiland.

Lees ook: Carnavalsoptocht in Noordwijkerhout afgelast: alternatief programma in De Schelft

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.