Noys wint laatste voorronde in Patronaat Haarlem. Alle finalisten Rob Acda Award bekend

Winnaar Noys heeft ’een eigen smoel’ aldus de jury.
© Foto Marcus van Dam
Haarlem

De Noord-Hollandse rockgroep Noys heeft donderdagavond in het Patronaat in Haarlem de vierde voorronde van de Rob Acda Award gewonnen.

Ook de beste ’runner up’ en de ’publieksfavoriet’ van de vier voorronden werden bekend gemaakt, waarmee het deelnemersveld voor de finale op donderdag 16 april bekend is. De eindstrijd zal gaan tussen voorrondewinnaars Minor Citizen, Charlot, Pom en Noys, ’runner up’ 3 Point Landing en ’publieksfavoriet’ Kendolff

De vierde en laatste voorronde-winnaar, Noys, nam een extra hobbel naar de Acda-finale. Zij veroverden hun plek in de voorronde door afgelopen maand de Flinty’s Trofee te winnen. De jury oordeelde over de weerbarstige rock van de groep: ’Deze jonge band heeft een eigen smoel. De duistere onrust van de frontman is een enorme kracht, waar de andere bandleden soepel omheen bewegen.’

De frisse Haarlemse popgroep Frambozenkwark werd tijdens deze vierde voorronde zowel ’runner up’ als ’publieksfavoriet, maar moest het in de competitie met andere runners up afleggen tegen 3 Point Landing uit de tweede voorronde en als publieksfavoriet tegen de Haarlemse veteranenrockers Kendolff uit de eerste voorronde.

De winnaar van de Rob Acda Award finale op donderdag 16 april aanstaande neemt een fiks aantal prijzen mee naar huis. Daarbij een boeking voor een voorprogramma in het Patronaat, een waardebon van een muziekhandel, een aantal uren gratis gebruikmaken van de Patronaat-repetitieruimtes bij het Slachthuis, een gratis professionele fotoshoot en veel publiciteit. Maar de meest begeerde prijs is al sinds jaar en dag het openingsoptreden op het Bevrijdingspop Festivalop 5 mei. Winnaars van de afgelopen jaren waren Ellij (2019), Nemsis (2018), Tony Clifton (2017) en Mantra (2016).

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.