Kopzorgen voor Telstar-trainer Andries Jonker richting thuiswedstrijd tegen MVV: Reda Kharchouch, Glynor Plet, Elayis Tavsan, Ilias Bronkhorst en Melle Springer kampen met blessures

Kopzorgen voor Telstar-trainer Andries Jonker richting thuiswedstrijd tegen MVV: Reda Kharchouch, Glynor Plet, Elayis Tavsan, Ilias Bronkhorst en Melle Springer kampen met blessures
Reda Kharchouch.
© Foto United Photos
Velsen-Zuid

Telstar kent een hoop vraagtekens richting de thuiswedstrijd tegen MVV vrijdagavond in het Rabobank IJmond Stadion. De ziekenboeg puilt uit.

Glynor Plet trainde donderdag niet mee, Kharchouch ging eerder naar binnen. De clubtopscorer viel vorige week tegen FC Volendam uit met een enkelblessure, maar heeft nu last van zijn bovenbeen. Glynor Plet heeft een voetblessure opgelopen. Het ligt voor de hand dat als zij niet kunnen spelen ze worden vervangen door Rashaan Fernandes en Richelor Sprangers. Elayis Tavsan trainde ook nog niet mee met de groep.

Tavsan ontbrak net als rechtsback Ilias Bronkhorst vorige week vrijdag tegen FC Volendam vanwege een blessure. Bronkhorst trainde donderdag voor het eerst weer met de groep mee. De wedstrijd tegen MVV komt mogelijk nog te vroeg. Trainer Andries Jonker: ,,We moeten kijken hoe zijn enkel reageert op de training.”

Ook Melle Springer is niet inzetbaar. De reservespeler kampt met een schouderblessure. Een echo zal meer duidelijkheid over de ernst van de blessure moeten geven. Anthony Berenstein staat al langer aan de kant. De verdediger werd donderdag geopereerd.

Keeper Piet Velthuizen zal nog niet debuteren voor Telstar. Hij is deze week behandeld aan zijn voet en trainde donderdag voor het eerst met de groep mee. Ook Kick Groot is nog altijd niet inzetbaar. Hij traint wel weer met de groep mee. Mogelijk maakt hij volgende week dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Hollandia zijn rentree.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.