Premium

Met twee handen in de lucht naar beneden op Snowworld Kidsdag

Met twee handen in de lucht naar beneden op Snowworld Kidsdag
Goed op de leraar letten als hij een oefening voordoet op Kidsdag in Snowworld.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Met een trein van kinderen achter zich aan komt ski-lerares Lotte van de ruim tweehonderd meter lange piste in Snowworld. De kinderen hebben net een paar uur les gehad en doen hun best om hun juf in een goed spoor te volgen.

Het is ’Kidsdag’ deze woensdag in de voorjaarsvakantie in het Velsense ski- en snowboardpaleis. Voor 74,50 euro krijgen kinderen een volledig dagprogramma aangeboden. ,,De kinderen worden een hele dag geschoold in het skiën en het snowboarden, ieder op zijn of haar eigen niveau”, zegt leraar Daan van den Akker. ,,We zijn vanochtend om negen uur begonnen, en het gaat door tot een uur of vier vanmiddag. Aan het eind van de dag is er dan van alles geoefend: de kinderen kunnen afremmen, slalommen, en in een rechte lijn naar beneden.”

Een moeder die langs de kant staat lacht: ,,Dit is ideaal voor ouders van drukke kinderen. Straks zijn ze lekker rozig en heb je letterlijk geen kind meer aan ze.” Of 74,50 euro voor een dag veel geld is? ,,Vind ik niet. De kinderen zijn een hele dag onder de pannen, inclusief materiaal en een lunch tussen de middag. Ik vind het ook een mooi alternatief voor als je dit jaar niet met wintersport gaat.”

Trots

De kinderen maken snelle vorderingen, zo blijkt. Op de baan wordt dat geïllustreerd als op zeker moment een hele groep achter elkaar zonder stokken de piste afdaalt. Ondertussen gaan andere kinderen met een hoepel om hun middel skiënd naar beneden. Weer een ander groepje komt soepel slalommend naar beneden.

De negenjarige Emma komt met twee armen omhoog beneden aan. Die losse handen nekken haar, want op drie meter voor de eindstreep glijdt ze op haar billen onderuit, dwars door een groepje wachtende kinderen heen. ,,Vanochtend kon ik nog helemaal niks”, zegt ze, terwijl ze de sneeuw van haar zitvlak klopt. ,,En nu al helemaal alleen naar beneden, ik ben best trots op mezelf.”

Dat geldt ook voor de zevenjarige Maxime: ,,Ik vond dat schansje daarboven best wel lastig, omdat-ie zo steil is. Ik ben daar net ook gevallen, dat deed best pijn. Maar ik heb gelukkig niets gebroken. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ze goed hadden uitgelegd hadden hoe je nou precies op de ski's moest staan.”

Om 16 uur zit de dag erop. Of het leuk is geweest? De elfjarige Jelmer hoeft niet lang na te denken:

,,Ik wilde de hele dag geen pauze houden, het was supervet. Ik wilde eigenlijk alleen maar doorknallen.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.