Premium

Jorn heeft zijn wooninterieurzaak aan de Beverwijkse Breestraat een paar dagen na de komst van de koning geopend. ’Jammer, dat heeft ons publiciteit gescheeld. Maar over belangstelling hebben we niet te klagen’

Jorn heeft zijn wooninterieurzaak aan de Beverwijkse Breestraat een paar dagen na de komst van de koning geopend. ’Jammer, dat heeft ons publiciteit gescheeld. Maar over belangstelling hebben we niet te klagen’
Jorn Davids (l), naast moeder Sigrid
© goedheer fotografie
Beverwijk

Een paar dagen te laat is wooninterieurzaak aan de Beverwijkse Breestraat open gegaan.

,,Ja”, lacht eigenaar Jorn Davids. ,,We hebben net Willem-Alexander gemist. Ik reed met mijn auto bij Beverhof en zag de koning met zijn gezelschap. Ik heb direct naar de zaak gebeld om te vertellen dat-ie een bezoek bracht aan de winkelstraat. Hij is wel bij buurman Tegel geweest, maar onze nieuwe zaak ging hij voorbij. Jammer, dat had ons veel publiciteit opgeleverd.”

Belangstelling

Maar ook zonder Willem-Alexander heeft de Beverwijk deze woensdag niet te klagen over belangstelling. Al voor de officiële opening zijn er tientallen belangstellenden die de woonwinkel – in het pand van Blokker – bezoeken.

,,Terwijl we er nog geen bericht over hadden geplaatst op onze site op Facebook. Alleen op het raam hadden we een A4-tje over de opening geplakt.” Toch heeft hij rekening gehouden met een extra toeloop.

Zijn vriendin Wendy – normaal werkzaam bij Tata Steel – ontvangt bezoekers, zijn moeder Sigrid verleent assistentie en zelf staat Jorn achter de balie annex koffiezitje. ,,Deze stond vorige week nog op een woningbeurs in Duitsland, maar nu blijft-ie hier voorlopig staan.”

Met de opening van het Beverwijkse filiaal komt voorlopig een einde aan de gewenste uitbreiding van Sika in Krommenie.

Jorn Davids zocht en vond extra ruimte in een pand aan de Gerrit van Assendelftstraat in Heemskerk.

Na drie weken moest de winkel dicht. De komst van de zaak zou in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Tussen de eigenaar van het pand, Rohe Vastgoed, en de gemeente Heemskerk is een juridische strijd uitgebarsten die nog maanden kan duren. Inmiddels is Davids in contact gekomen met vastgoedhandelaar Cees Nelis die het pand van Blokker heeft gekocht met de bedoeling hier over twee jaar appartementen neer te zetten. ,,In de tussentijd kunnen wij hier zitten”, stelt de winkeleigenaar.

Vloeren

,,We hebben de vloeren geschuurd en de muren gesausd. En natuurlijk hebben we overal zitjes geplaatst. Met bankstellen, stoelen, verlichting en andere accessoires”, zegt hij tijdens een rondgang door de zaak. Een imposante trap verbindt de begane grond met de eerste etage waar ook allerlei meubels staan.

Hoe hij het vindt aan de Breestraat? ,,Alleen jammer dat je voor parkeren moet betalen. Maar verder vind ik het prima hier.” De Beverwijkse ondernemer gaat verder met het verwelkomen van bezoekers. ,,Het wordt nog een drukke dag. ”

Meer nieuws uit Kennemerland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.