Raad Haarlemmermeer schiet Rijsenhout te hulp

Inloopbijeenkomst in Rijsenhout voor het opstellen van een dorpsvisie.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Rijsenhout

Tien van de elf partijen in de gemeenteraad van Haarlemmermeer doen een beroep op burgemeester en wethouders om zich in te zetten voor het dorp Rijsenhout.

Onlangs haalde de rechter een streep door twee van de drie bouwplannen in Rijsenhout. Tegen het derde plan is de inspectie van het ministerie van infrastructuur in beroep gegaan. Dat betekent dat voorlopig niet wordt gebouwd in het dorp. Het plan voor een sportcentrum in Rijsenhout werd eind vorig jaar door de gemeente Haarlemmermeer afgeserveerd omdat het ’te complex’ zou zijn.

Onder leiding van VVD-raadslid Trudie van ’t Hull vraagt de gemeenteraad aan B en W wat zij daar aan denken te gaan doen. ,,In buurgemeente Aalsmeer gaan veel woningen gebouwd worden, waarbij de omstandigheden te vergelijken zouden kunnen zijn.’’ Rijsenhout kan van de stichting Leefomgeving Schiphol veel geld krijgen voor een sportcentrum, maar dan moet er wel voor het eind van dit jaar met de bouw worden begonnen. De raadsleden willen horen of dat haalbaar is.

Ook voor het dorpscentrum in SLS-geld beschikbaar. De gemeente wil het dorpshuis sluiten de activiteiten overbrengen naar de kerk aan de overkant van de weg. Dat zorg voor onrust in Rijsenhout, omdat niet al die activiteiten mogelijk zijn in een kerkgebouw. Van ’t Hull vraagt B en W wat zij daar aan gaan doen. De VVD’er benadert het college op een ondersteunende manier.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.