Knappe vierde plaats voor debutante Aniek van Schie op NK atletiek, Jochem Dobber verbetert PR

Knappe vierde plaats voor debutante Aniek van Schie op NK atletiek, Jochem Dobber verbetert PR
Apeldoorn

De regionale atleten zijn er op het NK in Apeldoorn niet in geslaagd om met een medaille huiswaarts te keren.Toch was er allerminst sprake van een mislukt toernooi. Aniek van Schie werd vierde bij het hoogspringen, dezelfde positie behaalde Tijn van Zijl op de 1500 meter. Senior Jochem Dobber snelde in een ingelaste wedstrijd over 400 meter naar 47.07 seconden.

Met de afwezigheid van Fay Witte, die haar enkelband heeft ingescheurd en Rosalie Breems, die te laat hersteld is van haar hamstringblessure, werden medailles op voorhand lastig. De wel aanwezige atleten presteerden naar behoren.

Aniek van Schie (AV Haarlemmermeer) had op haar eerste echte NK geen last van plankenkoorts en werd met een mooie hoogte van 1.68 meter vierde.

Vierde werd ook Tijn van Zijl (KAV Holland) op de 1500 meter. Door de afwezigheid van favoriet Rick van Riel was de hoop op een medaille gegrond, maar in de race zelf zat dat er geen moment in. Bram Zwart (AV Suomi) had de eer om in de meest hoogstaande finale van het toernooi te lopen. Met drie atleten die al op internationale jeugdtoernooien zijn uitgekomen is de vijfde plaats het hoogst haalbare.

In een speciaal ingelaste race voor de 400 meter mannen deed Jochem Dobber van zich spreken. Met 47.07 seconden verbeterde hij zijn persoonlijk record en werd hij tweede, net achter trainingsgenoot Ramsey Angela.

Dobber, die fulltime op Papendal traint, steekt het hele seizoen al in blakende vorm. ,,De trainingsstage in Zuid Afrika is ontzettend goed verlopen. Dankzij crowdfunding, de steun van mijn ouders en wat eigen geld kon ik die kant op. Ik heb pijnvrij kunnen trainen en krijg steeds meer het gevoel hoe ik de afstand beter kan lopen.”

Dobber start volgend weekeinde bij de NK senioren en heeft daar kansen op eremetaal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.