Rinus van Kalmthout maakt weer indruk in de IndyCar: snelste coureur tijdens test op Texas Motor Speedway

Fort Worth

De Hoofddorpse IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout was vrijdag de sneste rijder met een topsnelheid van 345 kilometer per uur.

De test was speciaal voor ’rookies’, nieuwelingen in de IndyCar Series.Het circuit in Fort Worth is een ovalcircuit. Er waren vier teams aanwezig en naast de ervaren Josef Newgarden, Ed Carpenter en Santino Ferrucci waren vier ‘Rookie’ Indycar coureurs aanwezig. De huidige Australische Supercar kampioen Scott Mc Laughlin reed voor Penske, Oliver Askew voor Arrow Mc Laren SP, Alex Palou voor Daly Coyne Racing en Van Kalmthout voor Ed Carpenter Racing.

Van Kalmthout reed ruim honderd ronden op deze zeer snelle oval en was de gehele middag de snelste rijder op de baan met een topsnelheid van 215.813 mijl per uur (ruim 345 km/uur gemiddeld). Tweede was Alex Palou met 215.150 mijl per uur, 3e Oliver Askew met 214.173 mijl per uur en 4e Scott Mc Laughlin net 212.821 mijl per uur.

Op 3 maart is de laatste testdag voor het IndyCar seizoen van start zal gaan in de straten van St. Petersburg (Florida) in het weekend van 13 tot en met 15 maart.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen