Premium

VVH verliest met een man meer en wordt gepasseerd door Alliance en Zwanenburg

VVH verliest met een man meer en wordt gepasseerd door Alliance en Zwanenburg
De Zilk

Alliance’22 heeft revanche genomen op Van Nispen. Werd thuis verloren, zondag was de ploeg van Martin van Leuven te sterk: 2-3.

,,Ik heb die eerste wedstrijd vooraf nog even aangehaald. We waren oppermachtig. In de tweede helft heet Van Nispen twee keer op doel geschoten en in de 92te minuut valt hij erin”, blikte Van Leuven terug. Al in de tweede minuut kwam Alliance op voorsprong. Na een voorzet van Shady Daoud kon Jop van Saase koppend scoren. Met snelheid voorin kreeg Alliance meer kansen en het werd al rap 0-2. Een mooie aanval over Van Saase werd afgerond door Pepijn Graat. ,,Maar in plaats van eroverheen te lopen kwam Van Nispen uit de kluts op 1-2”, had Van Leuven gezien. Goed keeperswerk van Hugo Klerkx voorkwam de gellijkmaker voor rust.

In de tweede helft werd het 1-3 door Jasper Wille. Een schot van Daoud werd half gekeerd en de inlopende Wille wist wel raad met dit buitenkansje. ,,Uit het niets werd het 2-3 maar een kwartier voor tijd kreeg een speler van hun rood. Met die wind hoeft er maar één bal goed te vallen. Gelukkig bleef het 2-3.” Van Nispen kreeg ook nog rood. De goals van Van Nispen werden gemaakt door Zonneveld en Van Saase

Zwanenburg kende geen moeite met het zwakke Aalsmeer. Binnen een kwartier was het 2-0. Daarna stokte het maar in de tweede helft werd het krachtsverschil ook in cijfers uitgedrukt: 5-1. ,,Na de twee doelpunten waren we zuinig met afwerken en niet scherp”, zei trainer Robert van Boxel. De 1-0 werd gemaakt door Niels Oostwoude, gevolgd door de 2-0 van Zoey de Jong. Aalsmeer kreeg een strafschop. Een sliding van Justin Schouten werd zwaar bestraft. Op aangeven van Jordy Vierbergen wist Joshua von Mauw gelijk het verschil weer naar twee goals te brengen. Een wonderschone volley van Oostwoude betekende 4-1. En Zwanenburg kreeg eveneens een makkelijk gegeven penalty na een duel tussen Oostwoude en de keeper. Vierbergen benutte deze voor de 5-1. ,,Dit zijn lekkere puntjes. Ik heb de spelers een paar dagen vrij gegeven. We zijn komend weekend vrij en daarna een leuk potje tegen VVH.”

Rood

Datzelfde VVH/Velserbroek, dat Zwanenburg en Alliance op de ranglijst voorbij zag komen, kwam er tegen De Kennemers gisteren niet aan te pas: 5-1. Slecht verdedigen en na een paar minuten stond de ploeg uit Beverwijk al 2-0 voor. In de 25ste minuut kreeg een speler rood wegens natrappen op Sander Loogman. Er waren wel wat kansjes voor VVH maar het bleef tot de rust 2-0. Gedragen door de wind kwam De Kennemers op 3-0 voordat Jeffrey Kors iets terug kon doen. Daarna gaf de kwaliteit van de nummer twee op de ranglijst de doorslag: 5-1.

De duels tussen Nicolaas Boys tegen VSV en Sporting Leiden tegen Spaarnwoude werden afgelast.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.