Gilermo Pengel schiet Velsen met omhaal naar belangrijke overwinning in zeiknatte vechtwedstrijd

Gilermo Pengel schiet Velsen met omhaal naar belangrijke overwinning in zeiknatte vechtwedstrijd
Aanvoerder Remco van Dam stuit op doelman Rolf Hazelaar van SDO.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Driehuis

In een wedstrijd die vanwege de barre weersomstandigheden misschien beter niet had kunnen worden gespeeld, werd de strijdlust van RKVV Velsen beloond. Het werd tegen SDO 1-0.

Het was een doelpunt van een schoonheid die eigenlijk niet bij het niveau van de wedstrijd paste. In de 43e minuut maakte Gilermo Pengel met een prachtige omhaal het enige doelpunt van de wedstrijd.

,,De bal werd na de corner verlengd door een harde kopbal van Marc (Kloosterboer, red.). Ik zag eigenlijk geen andere optie dan een omhaal. Het was alles of niets. Ik wist wel dat als ik hem zou raken, het een doelpunt zou zijn. Want de keeper kan nooit zien welke kant een omhaal opgaat. Het pakte goed uit”, vertelde de 32-jarige Pengel die in Velsen bezig is aan zijn eerste seizoen.

Daarvoor was Velsen goed weggekomen. Na een foutje van Remco van Dam kreeg SDO een corner. Daaruit scoorde Theo Visser, hij stond echter buitenspel.

De wedstrijd werd na overleg tussen Velsen en de KNVB op het kunstgrasveld van de vereniging gespeeld. De vereniging speelt doorgaans op gras, maar wilde niet nog eens een wedstrijd aflasten. Eerder dit jaar werden de thuiswedstrijden tegen Hoogeveen en SJC namelijk al afgelast.

De hevige regenval en windstoten hadden duidelijk hun invloed op het spelniveau. Lange ballen kwamen vaak niet aan. In de eerste helft had Velsen de wind mee. De ploeg van trainer Martin Haar had het beste van het spel. In de tweede helft ging de tegenstander uit Bussum meer risico nemen.

Met veel lange ballen werd geprobeerd om de aanvallers te bereiken. Het verdedigingsduo Remco van Dam en Misha Plug toonde weer eens zijn waarde. Bijna elke bal werd resoluut weg gekopt of getrapt.

Erbarmelijk

De keren dat SDO gevaar wist te stichten was het van afstand. Keeper Yorinn Albers greep attent in. In de slotfase kwam de ploeg uit Driehuis nog goed weg toen een voorzet voorlangs ging. ,,Maar verder hebben we eigenlijk niks weggegeven”, was Martin Haar tevreden. ,,Het spel was vandaag niet goed, we hebben niet fraai gespeeld. Dat kan misschien ook niet met dit weer. De omstandigheden waren erbarmelijk.

Aan het einde van de wedstrijd ontstond er door de storm van SDO steeds meer ruimte in de tegenaanval voor Velsen. Patrick Castricum speelde zich op knappe wijze vrij, maar kwam vervolgens kracht tekort om af te maken. Ook invaller Whalid Benhaddi had vlak voor tijd de verlossende 2-0 kunnen maken, maar kreeg de bal er na een knappe solo niet in.

,,Dat kan ook de vermoeidheid zijn”, reageerde Haar. ,,We hadden onszelf daar moeten belonen. Ik ben trots op mijn ploeg hoe we vandaag hebben gestreden. We hebben de punten hard nodig. We zijn goed uit de winterstop gekomen. Gewonnen van VOC, gelijk tegen HBS en vandaag weer gewonnen. Dat is zeven punten uit drie wedstrijden.”

Velsen-SDO 1-0

43. Pengel

RKVV Velsen Albers, Zuiverloon, Van Dam, Plug, Dijkhuizen; Beck (60. Scholten), Agyapong , Van Ooijen; Pengel (70. Benhaddi), Castricum, Kloosterboer

SDO Hazelaar; Van der Meer, Oehlers, Klaassen, Heerschop; Groenewegen (65. Hemmers) , Van Huisstede, Irik(65. Van Duuren) ;Van Raaijen, Elschot, Visser

Meer nieuws uit Sport

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.