Man aangehouden na auto-ongeluk in Santpoort-Noord

1/11
Santpoort-Noord

Een auto heeft op zaterdagavond op de Valckenhoeflaan in Santpoort-Noord een lantaarnpaal uit de grond gereden. In de nasleep van het ongeluk is een man aangehouden.

Nadat de bestuurder de lichtmast had geramd, ramde hij nog een boom voordat de auto tot stilstand kwam op het voetpad langs de Valckenhoeflaan.

Toen de politie aankwam, troffen zij drie personen aan in de auto, maar niemand achter het stuur. De inzittenden zeiden dat de bestuurder ervandoor was gegaan.

Een man die in de auto zat, kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor een bekeuring. Vervolgens werd hij opstandig, en dus moest er een eenheid van de Koninklijke Marechaussee assistentie verlenen.

Na ruim een uur, waarin de man constant problemen bleef maken en verhaal wilde halen bij de agent die de bon had uitgeschreven, vonden de politie en de Marechausse het genoeg. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau in Haarlem.

Man aangehouden na auto-ongeluk in Santpoort-Noord
© Ko van Leeuwen

De andere twee inzittenden, die zich wel rustig gedroegen, konden lopend hun weg naar huis vervolgen. Een berger moest de auto ophalen.

Een monteur heeft de omvergereden lichtmast van de weg gehaald en de losliggende kabel veilig weggewerkt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.