Premium

Derby tussen VV IJmuiden en Stormvogels kan weer niet boeien: 1-1

Derby tussen VV IJmuiden en Stormvogels kan weer niet boeien: 1-1
Delano Post probeert met een sliding de bal van Joachim Aukes af te pakken.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Ongetwijfeld zullen de spelers van VV IJmuiden en Stormvogels met de beste intenties het veld zijn ingegaan, maar wederom kreeg het talrijk opgekomen publiek een matige wedstrijd voorgeschoteld waarbij de 1-1 eindstand de verhoudingen goed weergaf.

Natuurlijk moet het streven van een vereniging zijn zo hoog mogelijk met het vlaggenschip te spelen. IJmuiden en Stormvogels spreken al geruime tijd uit dat zij klaar zijn voor de tweede klasse.

Elk jaar vissen beide ploegen echter naast promotie omdat zij de pech hadden dat verenigingen als Zandvoort, HBOK, Kagia en dit jaar Olympia Haarlem over een sterker elftal beschikken.

De vraag is echter gerechtvaardigd of beide verenigingen wel toe zijn aan het spelen in een hogere klasse. Een ploeg als Kagia die vorig seizoen fluitend door de derde klasse heenliep en ongeslagen promoveerde, moet nu alle zeilen bijzetten niet terug te vallen.

Mocht het dit seizoen een van de beide verenigingen lukken de stap wel te maken, dan is het te hopen dat de trainer kans ziet enkele nieuwe spelers aan zich te binden. Ongeacht welke ploeg promoveert met het huidige spelersarsenaal zal het een zware taak worden zich in de tweede klasse te handhaven.

Het is overigens geen eenvoudige opgave, want de laatste jaren staan spelers niet te dringen over te stappen naar IJmuiden of Stormvogels.

Nieuwe spelers

Beide verenigingen moeten het van eigen jeugd hebben die doorstroomt. IJmuiden is daarmee in het voordeel omdat deze vereniging over veel meer jeugd beschikt dan Stormvogels.

Trainer Tom Jacob is er bovendien al in geslaagd enkele nieuwe spelers binnen te halen. Bij de ’vogels’ is het kommer en kwel want onlangs werd zelfs de jeugd onder 19 al teruggetrokken.

Dat het publiek met een bepaald verwachtingspatroon op de wedstrijd was afgekomen, bleek wel uit het feit dat langs de kant en in de rust regelmatig gehoord kon worden ’dat het niveau wel heel erg tegenviel’. IJmuiden opende nog wel redelijk, maar nadat Delano Post zijn ploeg aan de leiding had gebracht viel ook de thuisploeg ver terug.

De bezoekers kregen de overhand en het was Patrick Krop die op aangeven van Stijn van der Voort weg draaide van zijn tegenstander en de bal fraai in de bovenhoek schoot: 1-1.

Dat de thuisploeg niet met een voorsprong de kleedkamer opzocht mocht Joshua Dominggus zich aantrekken. Deze speler kreeg een geweldige kans maar schoot de bal naast.

Aan de andere kant had Kay Keus na de wissel dé kans op 1-2 maar alleen voor doelman Tom Hoogendijk schoot hij naast. ,,Wij zullen tegen ADO’20 op doelpuntenjacht moeten”, aldus Stormvogels trainer Sjaak Lettinga. ,,Of hopen dat IJmuiden niet wint.”

VV IJmuiden-Stormvogels 1-1

20. Post 1-0, 38. Krop 1-1.

IJmuiden: Hoogendijk; Othman (82. Blok), Prinsse, Stoker, Hille; Van den Berghe, Balm, Post (50, Heinemeijer); Dubbelaar (77. Veldman), Van Essen, Dominggus.

Stormvogels: Serné; Van der Voort, Jansen, Van Eijk, Klepper; Keus (80. Shao), Aukes (75. Leone), Willemse (75. Scholten); Blok, Krop, Ezeoke.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen