Premium

Sterk Koninklijke HFC krijgt niets in wedstrijd waarin het sterker is dan Rijnsburgse Boys

Sterk Koninklijke HFC krijgt niets in wedstrijd waarin het sterker is dan Rijnsburgse Boys
HFC-keeper Tom Boks brengt redding voordat Dani van der Moot gevaarlijk kan worden.
© Foto Orange Pictures/WJ Dijkdrent
Rijnbsburg

Aangezien geen enkele voetballer een grote kans opzettelijk mist, viel zaterdag geen enkele speler van Koninklijke HFC iets te verwijten na de bittere en onnodige 2-1 uitnederlaag bij Rijnsburgse Boys.

Het leek wel of een hogere macht er voor zorgde dat het onrecht van 16 november in de terugwedstrijd werd rechtgezet. In Haarlem werd Rijnsburgse Boys een paar maanden terug een dik verdiend gelijkspel door de neus geboord toen arbiter Eijgelsheim de Haarlemmers in de slotfase onterecht een strafschop toekende.

Kansen

Zaterdagmiddag in Rijnsburg was Koninklijke HFC met afstand de betere ploeg. Maar aan meer dan een handvol enorme kansen had het elftal van trainer Gertjan Tamerus niet genoeg om zelfs maar een punt aan het beladen duel over te houden. De hoofdmacht van de draagkrachtige club kwam er in het eerste half uur nauwelijks aan te pas. Behoudens een mega-lob in de beginfase van Dani van der Moot - de spits boogde de bal vanaf de middenlijn op het dak van het koninklijke doel - liet Rijnsburgse Boys bar weinig zien.

HFC trok fel ten aanval en kreeg een aantal beste kansen. Zo zal Wessel Boer zaterdagnacht wellicht een paar keer zwetend zijn wakker geschrokken na een droom over zijn gemiste kopkans na een hoekschop van Lars Weistra. Hopelijk sliep Boer snel weer in, want de centrale verdediger speelde een prima wedstrijd. Na krap een half uur opende Khalid Tadmine de score na een tikkie breed van Franklin Lewis. De aanname met de voetzool door Tadmine was van grote klasse. Zijn uithaal dodelijk.

De openingstreffer bezorgde HFC nog wat meer zelfvertrouwen tegen de ploeg waarvan in de tweede divisie nog nooit werd verloren. Maar vreemd genoeg ging het telkens mis als een grote kans moest worden omgezet in een doelpunt. Tot aan het laatste fluitsignaal werd het ene dotje na het andere om zeep geholpen. Ook door Tadmine die alweer weken zijn vertrouwde scherpte toont.

Voldoende

Rijnsburgse Boys had aan twee mogelijkheden voldoende om de 0-1 om te buigen in een 2-1 voorsprong. De naar AFC vertrekkende middenvelder Joël Tillema kopte tien minuten na de Haarlemse goal de 1-1 binnen. Na ruim een uur ronde spits Dani van der Moot een snelle Rijnsburgse counter vakkundig af.

Voor én na de 2-1 grossierde HFC in enorme mogelijkheden. De bal weigerde er in te gaan. Zeker ook dankzij de bemoeienissen van de eerder genoemde hogere macht. Elk gericht schot werd gekraakt door een al dan niet bewust uitgestoken Rijnsburgs been, lijf of hoofd.

Koninklijke HFC mocht van de voorzienigheid geen enkel punt aan het duel overhouden. Aldus geschiedde.

En dus leverden de twee confrontaties in het seizoen 2019-2020 beide voetbalbolwerken drie punten én een kater op.

Koninklijke HFC: Boks, Morgan, Wilffert, Boer, Kok, Volkert, Weistra, Noordmans, Mertens, Tadmine, Lewis (72. Donald).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.