Premium

VVC blijft lekker draaien na komst nieuw trainersduo

VVC blijft lekker draaien na komst nieuw trainersduo
Nieuw Vennep

Het blijft toch opvallend dat enkele weken geleden VVC trainer Rick van IJzendoorn aangaf dat hij geen perspectief meer zag bij deze selectie. Vanaf het moment dat het bestuur ingreep, de trainer op non-actief zette en het technisch duo Rick Gerritsen/Marco Cloos aanstelde loopt het crescendo bij de ploeg uit Nieuw Vennep.

Enkele oudgedienden werden vanuit lagere elftallen weggehaald en de vier duels na de winterstop werden niet verloren.

Na drie gelijkspelen werd afgelopen zaterdag Blauw Zwart met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Daar zag het voor de rust niet naar uit. De thuisploeg speelde matig en de 0-1 achterstand was dan ook niet onverdiend. Enkele harde woorden in de rust deed het geloof bij de spelers van VVC toenemen.

De ploeg dicteerde het spel en pakte via treffers van Kevin van Vilsteren, Jerome Rousseau en Niels Peters een verdiende 3-1 zege.

In de derde klasse A werden Olympia Haarlem tegen HCSC en Flamingo’s tegen HYS afgelast. Het treffen tussen Koninklijke HFC en United DAVO werd wel afgewerkt.

De formatie van trainer Feike Prins opende sterk. In de eerste twintig minuten had de formatie van de vertrekkende trainer Sjoerd Hamann niets te vertellen en was de 1-0 tussenstand (treffer Bart Nelis) nog een schamele afspiegeling.

Onnodig balverlies waardoor Bilal El Yaakoubi voor de 1-1 zorgde, luidde een periode in dat de thuisploeg even volledig de weg kwijt was. De bezoekers profiteerden daar optimaal van door treffers van Martin de Jong en Bouzia Ajoub een 1-3 voorsprong te nemen.

,,Na enkele omzettingen in de rust”, aldus Prins. ,,Pikten wij het in de tweede helft weer op.” Justin Coens en Douwe Rutgers zorgden voor een 3-3 eindstand.

Pancratius zette de goede reeks van de laatste weken voort door het sterke Buitenveldert op een 2-2 eindstand te houden. Er had zelfs nog meer ingezeten want pas zes minuten in blessuretijd moest de thuisploeg de gelijkmaker incasseren. ,,Dit was wel de verhouding”, aldus teammanager Erik Paehlig. ,,Alleen jammer dat wij vlak voor tijd de zege uit handen moesten geven.” Branco Hellinga en Bas ter Haak waren de schutters.

SCW nam plaats in de middenmoot door De Meer met 1-2 te kloppen. ,,Laten wij het daar maar op houden”, aldus trainer Ardon de Waard. ,,Het was erbarmelijk slecht, dat vonden de spelers ook.” Het enige positieve dat De Waard kon bedenken is dat zijn ploeg via treffers van Tijn Schoof en Kevin van Pelt een 1-0 achterstand wist weg te werken: 1-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.