Premium

Meer toeristen, meer groen en betere bereikbaarheid in Santpoort-Noord door Bedrijven Investeringszone

Meer toeristen, meer groen en betere bereikbaarheid in Santpoort-Noord door Bedrijven Investeringszone
Onder meer de ondernemers in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord worden lid van de Bedrijven Investeringszone.
Santpoort-Noord

Onder de winkeliers in Santpoort-Noord is voldoende draagvlak om een Bedrijven Investeringszone (BIZ) op te richten. Alle bijna tachtig ondernemers in het Santpoortse winkelgebied zijn daardoor verplicht financieel bij te dragen aan het initiatief.

Volgens wethouder Jeroen Verwoort die bekendmaakte dat de BIZ in Santpoort-Noord er komt, zijn de vergelijkbare zones in Havengebied IJmuiden en IJmuiden Centrum succesvol. „Voor wat betreft de haalbaarheid van de BIZ in Santpoort-Noord telde echt elke stem”, aldus de wethouder.

Een maand lang kregen de winkeliers de tijd om voor of tegen het initiatief te stemmen. Minimaal vijftig procent moest stemmen en van hen moest tweederde voorstander zijn. Hoewel niet alle ondernemers onverdeeld positief waren over de verplichte deelname en de hoogte van de bijdrage, is het draagvlak voldoende gebleken.

Voor vijf jaar wordt een Bedrijven Investeringszone in stand gehouden en moeten de ondernemers hun financiële bijdrage leveren. Hierdoor is de organisatie voor die periode verzekerd van een flinke investeringsmogelijkheid.

BIZ Santpoort-Noord staat voor het ’bevorderen van een economisch vitaal en toekomstbestendig centrumgebied’. Niet alleen wil de BIZ-organisatie zich profileren als kernwinkelgebied voor de huidige bezoekers en bewoners, maar ook voor bijvoorbeeld toeristen. Daarbij wil de BIZ investeren in een aantrekkelijker dorp door vergroening, verbetering van de bereikbaarheid en bewegwijzering naar Santpoort-Noord. Tot slot wil de organisatie de betrokkenheid van de ondernemers vergroten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.