Koninklijke HFC moet alles uit de kast halen tegen Rijnsburgse Boys

Haarlem

Om de opsteker van vorige week (4-0 winst tegen Jong-Volendam) een goed vervolg te geven, zal Koninklijke HFC zaterdagmiddag (15.00) in Rijnsburg alles uit de kast moeten halen om de ’Boys’ te bedwingen.

Het zou dit seizoen voor de tweede keer zijn. In Haarlem-Zuid werd het op 16 november van het vorig jaar in de slotfase 2-1. Een onverdiende koninklijke zege want de late strafschop die het verschil maakte, had nooit gegeven mogen worden.

Desondanks schoot Floris van der Linden de bal onberispelijk binnen. Dat zal vanmiddag in elk geval niet gebeuren, want de lange spits kampt nog altijd met een onwillige buikspier en ontbreekt. De zoveelste tegenvaller voor trainer Gertjan Tamerus aangezien HFC het al tijdenlang moet stellen zonder een handvol onmisbare schakels. Daar kwam het plotselinge vertrek van middenvelder Sam van Huffel nog bij. Tegenover al die aderlatingen staat de komst van krachtmens Dylan Mertens.

Met het oog op het seizoen 2020-2021 is Tamerus bijzonder blij met de komst van spits Sietse Brandsma die overkomt van derdedivisionist Odin’59 uit Heemskerk. „Sterk en nuchter”, zegt de trainer over de student economie die hij twee jaar geleden al spotte bij BOL in Broek op Langedijk. „Toen ik hem vorige week uitnodigde voor een gesprek, kwam hij alleen. Dus geen jongen die zich verschuilt achter een zaakwaarnemer, maar iemand die gewoon zelf zijn verhaal doet en zelf zijn keuzes maakt”, aldus Tamerus.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen