Premium

’Ahold heeft mijn gezin verwoest’; Bloemendaler krijgt voorwaardelijke boete voor bedreigen oud-topbestuurders Van der Hoeven en Boer

Voormalig Ahold-topman Cees van der Hoeven deed aangifte van bedreiging.
Alkmaar/Bloemendaal

„Ik heb niemand willen bedreigen, maar door de boekhoudfraude bij Ahold is de toekomst van mijn gezin totaal verwoest.” De 72-jarige Simon ter Metz uit Bloemendaal zat vrijdag strijdbaar voor de politierechter in Alkmaar. Hij zegt dat hij in één klap zijn hele vermogen is kwijtgeraakt door de beruchte boekhoudfraude: in totaal zo’n kwart miljoen euro.

Normaal gesproken komen verdachten in strafzaken niet met hun volledige naam in de krant. Ter Metz gaf aan dat wel graag te willen. „Ik ben geen crimineel of afperser”, zo zei de Bloemendaler tegen de rechter. Simon ter Metz wilde graag in gesprek komen met Ahold en de voormalige topbestuurders Cees van der Hoeven en Dick Boer. Daarom schreef hij tussen eind april en medio september vorig jaar zes brieven. Met soms wonderlijke teksten wilde hij het bedrijf en de twee mannen bewegen met Ter Metz en zijn vrouw te komen praten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.