Mugjes Luier Award voor nieuw lunchcafé Nes71 in Noord: beste verschoonplek van Haarlem

Judy Nihof
Haarlem

Nes71, een nieuw lunchcafé aan de Van Nesstraat in Haarlem-Noord, heeft de beste verschoonplek voor baby’s en peuters van Haarlem. Nes71 kreeg de meeste stemmen van het publiek in de strijd om de ’Mugjes Luier Award’.

De Mugjes Luier Award werd onlangs in het leven geroepen door Nicoline van Slingelandt en Frederiek van Waes, makers van het boek en online platform ’Mugjes’ voor jonge Haarlemse ouders.

Van Slingelandt en Waes reiken de prijs morgen uit aan de eigenaren van Nes71, Ari van Triest en Sanne Vizee. Nes71 is pas een paar maanden open. In de zaak wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwentoilet, waardoor ook mannen hun kind altijd kunnen verschonen. Bovendien zijn de toiletten ruim.

Tot 1 februari konden ouders via Facebook en Instagram stemmen op de restaurants en lunchcafé’s met de beste verschoonplek. Jonge ouders vinden het belangrijk dat er genoeg ruimte is, dat er een verschoonkussen ligt en er ook een luieremmer en verschoondoekjes klaarstaan.

Je kind verschonen levert in de horeca vaak een hoop gehannes op. De Mugjes Luier Award is volgens Van Slingelandt en Waes bedoeld om horecagelegenheden met een goede verschoonplek in het zonnetje te zetten. „Hopelijk inspireren zij andere horecazaken om ook een verschoonplek te maken”, aldus Van Slingelandt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.