Premium

DSS dames maakt geen fout tegen Barendrecht en schudt concurrent tijdelijk af

DSS dames maakt geen fout tegen Barendrecht en schudt concurrent tijdelijk af
Genevieve Maartens aan de bal voor DSS tegen Barendrecht
Haarlem

DSS zette Barendrecht op de ranglijst op een ruimere achterstand na de 2-1 zege in eigen huis. Overigens is het door de vertekende stand wel heel spannend in de top zes. DSS blijft nog steeds koploper.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen laagvlieger Reiger Boys vorige week wilde DSS weer drie punten aan het totaal toevoegen. Ondanks een ijzersterk eerste uur nam de thuisploeg maar geen afstand van de bezoekers. ,,Daardoor brachten we onszelf een beetje in de problemen”, blikte trainer Marelle Worm terug. ,,We hadden voldoende kansen om uit te lopen naar een rustgevende marge, maar die kwam er niet.”

Worm zag dat DSS na een weggewerkte vrije trap op voorsprong kwam nadat Anna van de Vlist de bal aannam en van afstand langs de keeper poeierde. DSS bleef sterker, drong aan en kreeg loon naar werken.

Op slag van rust brak Jacintha Steinmetz door aan de rechterkant en zette de bal voor op spits Roos van der Sluis die onberispelijk binnen kopte.

,,Dan wil je de puntjes op de i zetten in de rust”, aldus Worm, die zag dat haar ploeg veel kansen nodig had. ,,Je wilt hetzelfde blijven spelen. Barendrecht ging al snel met vier spitsen spelen waardoor we automatisch meer ruimte kregen. Al werd onze opbouw daardoor wel verstoord.”

Twaalf minuten na de rust was de spanning opeens terug na een eigen doelpunt van Lune Miedema. ,,Dan kan het opeens alle kanten op, omdat Barendrecht weer geloof krijgt. Aan de andere kant hadden we de bevrijdende treffer moeten maken. Dan hanteren we wat vaker de lange bal, maar uiteindelijk wonnen we dikverdiend.”

Worm bouwt nu zeven maanden aan het elftal en het aanvallende spel werpt vruchten af. ,,De ploeg heeft echt veel stappen gemaakt. Een aantal speelsters zijn doorgestroomd vanuit het tweede elftal en kunnen het niveau goed aan. De doelstelling is reed behaald met nacompetitie. We staan aan kop, maar dat kan wekelijks wisselen.”

DSS: Bos; Benacchio, Kremers, Zijlma, Miedema; Olsthoorn (83. Sewalt), Steinmetz, Van de Vlist; De Boer, Van der Sluis, Maartens (63. Crolla).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen