Onderzoek naar fatale brand Heemstede nog in volle gang, eigenaar manege ging vuur te lijf met poederblusser

Drukte bij de woonark waar de noodlottige brand vrijdagmiddag uitbrak.
Heemstede

De politie was zaterdag aan het einde van de middag nog druk bezig met het achterhalen van de oorzaak van de fatale brand in een Heemsteedse woonark. Het slachtoffer was toen nog niet geïdentificeerd.

Hij of zij was zaterdagmiddag nog niet uit de woning gehaald. Het vermoeden is dat het gaat om de bewoner van de ark. De woonboot, die van buiten nauwelijks schade leek te hebben, ligt op het terrein van manege Rusthof, op de grens van Heemstede en Bennebroek.

De brand werd vrijdag rond 17.30 uur ontdekt door een buurman die 112 belde. De gealameeerde eigenaar van de manege sloeg een ruitje van de woonark in en probeerde het vuur met een poederblusser te doven, vertelt hij 24 uur na de fatale gebeurtenis. ,,Ik had liever eerder willen zijn’’, blikt hij terug. Dan had hij het overlijden van de persoon misschien kunnen voorkomen, denkt hij. De eigenaar vertelt dat de bewoner van de ark een gescheiden man was. Over de oorzaak van de brand wil hij niet speculeren.

Sporenonderzoek

Omdat het al snel donker werd in dit hoekje van de manege, kon de politie vrijdagavond niet veel sporenonderzoek verrichten. Het speurwerk werd zaterdag bij daglicht voortgezet. ’s Middags was de forensische opsporing nog druk in de weer bij de woonark. Een wijkagent die ter plekke was, vertelde dat wat betreft de oorzaak van de brand nog niks kan worden uitgesloten.

Wanneer het onderzoek is afgerond, kan een politiewoordvoerder zaterdagmiddag nog niet zeggen. ,,Je kunt zo’n onderzoek maar één keer doen’’, legt hij uit. Zorgvuldigheid gaat daarbij boven snelheid.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.