VVH/Velserbroek waarschuwt Zwanenburg

Simon Luybé
Haarlem

VVH/Velserbroek en Zwanenburg ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst met een zesde en vijfde plaats in de derde klasse zondag.

In de eerste ontmoeting bleek dat ze aan elkaar gewaagd zijn met een nipte zege voor VVH. ,,We waren toen de gelukkigste. In sommige fases hadden we niets te vertellen”, zegt VVH-trainer Jeroen de Vries over de 1-2 overwinning. Zijn collega Robert van Boxel kan zich het duel nog goed herinneren. ,,We kwamen voor en hadden het beste van het spel. Alleen de tweede helft was Donovan Mijnals onhoudbaar. Die maakte het verschil en vlak voor tijd verloren we. Voor Mijnals moeten we oppassen en dat zal ik zeker in de bespreking aanstippen. Maar het is nu ook weer niet zo dat we het hele systeem daarop gaan aanpassen.”

Van Boxtel is tevreden hoe het de laatste tijd loopt bij Zwanenbrug. De laatste weken staat het prima en het wordt een zes puntenwedstrijd. De winnaar blijft met de subtop meedoen.” Van koploper De Kennemers werd vorige week nipt verloren (3-2). Een week eerder was Sporting Leiden veel te zwak: 5-0.

De Vries heeft nog wel een boodschap voor de tegenstander. ,,Donovan is fitter dan ooit”, waarschuwt hij Zwanenburg. ,,En na de dramatische nederlaag tegen WVC hebben we wat goed te maken. We moeten verder waar we voor de winterstop waren gebleven en een hoger niveau zien te halen.”

Bij VVH is Pascal Dams geschorst en Danny Zeeuw op vakantie. Zwanenburg mist de niet fitte Kevin Verhoeve en Terry Bergisch. Martijn Degeling is met wintersport. Rapporteur bij de wedstrijd van de week is Ge Duwel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal