Premium

DSS heeft slechts een kwartiertje nodig om Onze Gezellen te verslaan

DSS heeft slechts een kwartiertje nodig om Onze Gezellen te verslaan
Bas van Dijk van DSS opende al in de derde minuut de score. Het bleek de opmaat naar de zege in de derby tegen Onze Gezellen.
© Foto united photos / rob van wieringen
Haarlem

Met speels gemak bewoog DSS zich door de verdediging van de thuisploeg. Na terugleggen van Job van den Dries wist Bas van Dijk al in de derde minuut gemakkelijk binnen te schieten.

Nog geen drie minuten later gaf Van Dijk de assist op de aangever van de vorige goal. In nagenoeg hetzelfde scenario schoot Van den Dries raak. Onze Gezellen moest zondagmiddag wakker worden geschud. Na een slap begin van de thuisploeg, kreeg middenvelder Tim Jansen het in de veertiende minuut op zijn heupen. Een dribbel vanaf links waarbij meerdere DSS-verdedigers gepasseerd werden rondde Jansen vakkundig af door laag in de linkerhoek de aansluitingstreffer te maken.

Het leek een doelpuntrijke wedstrijd te worden toen DSS in de twintigste minuut een penalty kreeg en Hidde Pel voor de 1-3 tekende. Wat volgde was een wedstrijd waarin DSS tevreden leek en Onze Gezellen niet bij machte was het doel te vinden. Zelfs in de tweede helft nadat Kevin Creemers met twee keer geel van het veld was gestuurd kwam het leven niet terug in de wedstrijd.

„Het is frustrerend”, zei Onze Gezellen-trainer Toon Beijer na afloop. „Waarom beginnen we de wedstrijd niet zoals in de tweede helft? Na de rode kaart zie je dat de energie er wel is. Ik zag het al in de warming-up, we worden bij de start van de wedstrijd overtroeft op inzet en agressie. Eigenlijk is een slap begin typerend voor een jonge ploeg.” Voor Beijer is dit de vierde wedstrijd op rij die zijn ploeg verliest. „Vorige week hadden we kunnen winnen, maar het zit dan ook niet mee. Deze wedstrijd was de tweede goal buitenspel en de penalty eigenlijk een te zware straf. Daarna ren je erachter aan.”

DSS-trainer Ilias Akchich is blij met de overwinning, maar maakt zich al zorgen over de inzetbaarheid van zijn spits. „We hebben veel blessures en nu valt mijn spits (Joep van den Dries, red.) uit. Het is ongelukkig en moeten elke week puzzelen met de opstelling.”

De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd. „Vandaag hadden we een langere wedstrijdbespreking, omdat we anders voetbalden vanwege de vele blessures”, zei Akchich. Na het goede begin werd het spel van DSS steeds slechter. „Het is het eeuwenoude euvel”, legt Akchich uit. „Tegen tien man ga je iets minder inzet tonen, omdat je denkt dat de wedstrijd makkelijker wordt. Terwijl de tegenstander er juist een schepje bovenop gaat doen. ”

De wedstrijd tegen Onze Gezellen gaf volgens Akchich reden tot hoop. „Het geeft vertrouwen om te zien dat de spelers intelligent en flexibel genoeg zijn een nieuwe tactiek in te passen.”

OG Mathot; Van der Meer, Poppe, De Groot (61. Wesselman), Van Wingerden; Okker, Mensink (45. Luijk), Jansen (67. Bouman); Creemers, Van den Putten, Aardenburg

DSS Boschma; Rienstra, Visser, Van den Oetelaar, Stapper; Pel, Van der Blij (61. Van der Vuurst), Van Dijk; Heuvel (77. Turkmani), Van den Dries (44. Hagen), Wubbe

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen