Premium

Lekkere entree van Beverwijk voltooid met komst van Burger King. Met de Crown Café als parel

Lekkere entree van Beverwijk voltooid met komst van Burger King. Met de Crown Café als parel
Medewerkers van Burger King wachten op de eerste bezoekers.
© foto Heleen Vink
Beverwijk

De zeventigste Burger King in het land is ook een iets kleiner qua omvang. Met een oppervlakte van 350 vierkante meter oogt het dinsdag geopende filiaal aan de Beverwijkse Parallelweg bescheiden.

Op de begane grond is het restaurant met ruimte voor 77 gasten. Op het terras voor het pand zijn nog eens 50 zitplaatsen, maar die plekken blijven vandaag vanwege het slechte weer onbezet. ,,We hebben grotere filialen”, zegt communicatiemedewerkster Wilke Hop tijdens een rondleiding.

,,Neem bij voorbeeld de vestiging op Schiphol, die is gigantisch groot.” Maar daar staat tegenover dat de Beverwijkse Burger King beschikt over een zogeheten Crown Café, een hoekje op de begane grond voor de koffieliefhebber. Met latte, ice coffee, cappuccino, standaard koffie en naast de balie schalen met sweets en donuts.

,,Speciaal voor degenen die hier snel koffie willen drinken of meenemen. Zakenmensen bij voorbeeld. Beverwijk is het achtste filiaal met een dergelijk koffieconcept”, zegt ze trots. Achter haar staan de gloednieuwe orderkiosken waarmee de bezoekers zelf hun bestellingen kunnen invoeren. Op een touchscreen staan de verschillende Whopper maaltijden, sauzen, ijssoorten en dergelijke. Betalen kan via de bankpas.

Binnen een paar minuten kan de bezoeker bij de balie de bestelde etenswaren ophalen. ,,Maar natuurlijk is het ook mogelijk om rechtstreeks via een medewerker te bestellen. Sommige mensen hebben daar moeite mee.”

Klanten die geen tijd of zin hebben hun auto uit te komen, kunnen via de drive-thru bestellingen doen. Bij de eerste praatpaal geven ze door wat ze willen hebben, bij het volgende loket is de betaling en bij het loket daarna kan het bestelde worden opgehaald.

Tussen bestellen en ophalen zit drie minuten. Deze dinsdag is de officiële opening, maar een dag tevoren was voor familieleden van de werknemers (er staan 40 tot 50 mensen op de loonlijstl) en betrokkenen een feestelijke bijeenkomst. ,,We hebben toen meteen kunnen kijken of alles goed werkt”, zegt Hop. Alles functioneert naar behoren, al moeten er nog wel wat puntjes op de i worden aangebracht. Maar dat geldt ook voor de naastgelegen Kentucky Fried Chicken die maandag haar deuren opende. Ondanks de kinderziektes: Beverwijk heeft een lekkere entree gekregen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.