Het werk ligt stil rond de tijdelijke ’slotgracht’ langs de Haarlemse Van Riebeecklaan

Het werk ligt stil rond de tijdelijke ’slotgracht’ langs de Haarlemse Van Riebeecklaan
Langs de Van Riebeecklaan.
© particuliere foto
Haarlem

Sinds ruim een week is de Van Riebeecklaan in de Haarlemse wijk De Krim een indrukwekkende slotgracht rijker. Voor tijdelijk hoor. Alleen duurt dat tijdelijk wat langer.

In opdracht van netwerkbeheerder Liander word er dwars door de wijk nieuwe bekabeling aangelegd als onderdeel van een grootscheepse opwaardering van de stroomvoorziening in Zandvoort. Vorige week maandag ging hiervoor het trottoir langs de Van Riebeecklaan open. Tot verbazing van omwonenden is het daarbij echter vooralsnog gebleven.

,,Ik zie wel af en toe een man met een geel hesje voorbij lopen, maar daar blijft het bij’’, vertelt een van hen. De studenten van de verderop gelegen sportopleiding Cios kiezen ondertussen eensgezind wandelend de rijweg, tussen het drukke autoverkeer door. Oudere omwonenden met rollators proberen al ruim een week uit te vinden hoe ze in hemelsnaam langs de opgestapelde stoeptegels moeten komen.

Ter plaatse wordt het werk uitgevoerd door een onderaannemer van het bedrijf Techno Infra, zo leert navraag. De opzichter ter plekke baalt ook een beetje van de situatie. Hij had al klaar wil zijn in de Van Riebeecklaan, vertelt hij. Maar wat blijkt: er ligt een rioolbuis in de weg. Hij vertelt: ,,Die ligt op 70 cm diepte en dat is precies de diepte waarop onze kabels zouden moeten liggen. Ik heb aan mijn opdrachtgever gevraagd of we bovenlangs mogen, maar die heeft nu laten weten dat dat niet mag. We moeten onderlangs. Dat betekent dat we met de hand twee meter dieper moeten graven. En het weer zit nu ook tegen.’’

Pas volgende week donderdag denkt hij echt aan de gang te kunnen met de kabels. Zolang is het dus behelpen langs de slotgracht langs de Van Riebeecklaan. Omwonenden krijgen deze week nog wel een bewonersbrief over de ontstane situatie.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie