Premium

VSV verliest van fysiek en agressief De Kennemers

VSV verliest van fysiek en agressief De Kennemers
Haye Kamstra probeert Guillaume Rijssel tegen te houden.
© Foto united photos / rob van wieringen
Velserbroek

VSV heeft het fysiek moeten afleggen tegen De Kennemers. Al had er zeker meer in gezeten dan het 0-1 verlies.

,,Vooraf waren we al gewaarschuwd voor deze tegenstander. Ik wist niet dat het zo erg was. Bovendien schreeuwen ze bij elke aanraking. Het zijn praters en zeikerds. Gelukkig zijn we er goed mee omgegaan en hebben wij ons gedragen. De scheidsrechter floot in ons voordeel. Helaas heeft het niets opgeleverd”, vertelde speler Rick Michielsen.

Sinds vorige week is Michielsen de diepste spits bij VSV. Hij scoorde er gelijk drie. ,,Maar vandaag had ik er ook drie moeten maken.” Inderdaad, Michielsen kreeg een paar dotten van kansen. In de 12e minuut kon hij doorlopen omdat de assistent vergat te vlaggen voor buitenspel. Maar Michielsen schoot tegen doelman Dave Davidson aan. De Kennemers was amper over de middenlijn geweest maar kwam wel op 0-1. Een weifelende Nobby Plug stond te ver voor zijn doel. De slimme Guillaume Rijssel wist hier wel raad mee. De tweede levensgrote kans voor Michielsen was vier minuten voor rust. Een vrije trap van Nick van der Meer werd half gekeerd door Davidson. In de rebound was Michielsen te wild.

In de tweede helft verprutste de spits kans nummer drie. Aan de andere kant hield Plug de ploeg uit Beverwijk van de 0-2 af. Een vrije trap werd door de lopende Geoffrey Purse hard ingekopt. Maar Plug, die goede momenten met mindere afloste, redde prima. Hoe langer de gelijkmaker uitbleef, hoe harder De Kennemers ging spelen. Zo gaf Hairiks Jansen tot twee keer toe een elleboogstoot. Eerst aan de verbouwereerde Maurtis de Bie, later aan Jorden de Waal. De aanvoerder liet zelfs zijn gescheurde lip aan scheidsrechter Zorgui zien maar die had niets waargenomen. VSV was dicht bij de gelijkmaker. Verdediger Jesse Kroon maaide over de bal maar ook Moreno Blom kreeg de bal er niet in. De Kennemers eindigde het duel met tien man. Hairiks Jansen kreeg zijn tweede gele kaart.

Misschien een persoonlijke overwinning voor De Waal maar ook in het restant kon VSV niet gelijk maken. Michielsen had zich als nieuwe spits in twee weken tijd onsterfelijk kunnen maken maar dat ging niet door. ,,De Kennemers had na rust niets meer in te brengen. Door een stom foutje verliezen we. Maar goed. We spelen de komende weken een reeks tegen teams die onder ons staan. Nu moeten we het laten zien.”

VSV Plug, De Waal, De Bie, Kamstra, B. Wilmink, De Jong, Lievense (64. K. Wilmink), Van der Meer, Michielsen, Blom, Tervoort.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.