Duinwijck klaar voor play-offs na eenvoudige overwinning op Hoornse: 7-1

Duinwijck klaar voor play-offs na eenvoudige overwinning op Hoornse: 7-1
Haarlem

Duinwijck rekende zaterdagavond simpel af met Hoornse. In DEGIRO-hal wonnen de Haarlemmers met 7-1. Duinwijck kan zich nu opmaken voor de play-offs tegen Drop Shot. Inzet: een plek in de finale om het landskampioenschap tegen Almere, die op 7 maart wordt gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch.

Voor aanvang van de confrontatie tegen Hoornse was één ding zeker: Drop Shot werd tweede in de eindrangschikking, Duinwijck derde. Waarmee ook zeker werd dat Duinwijck het eerste duel in de play-offs thuis speelt en de return in Den Haag. Of dat een nadeel is, weet teammanager Marcel Verhaart niet. ,, Ach, wij moeten over twee wedstrijden gewoon de sterkste zijn.” Wanneer de play-offs precies gespeeld worden, was zaterdagavond ook voor hem nog onduidelijk. ,,Dat moet van de bond gebeuren in de periode tussen 3 en 9 februari. De exacte speeldagen moeten de clubs bepalen.”

De confrontatie tegen Hoornse was voor Duinwijck feitelijk een opwarmertje voor de play-offs. Dat het de thuisploeg ernst was, lieten Jacco Arends en Koen Ridder direct zien. Met agressief spel werden Dave Veerman en Thomas Sibbald kapot gespeeld. De eerste game konden zij het nog bijhouden (21-17), in de tweede was vooral Koen Ridder meedogenloos (21-12). Op de belendende baan hadden Corine Breukers en Akvile Stapusaityte het lastiger. Chloë Mayer en Jessica Ottenhoff bleken taaie tegenstanders. Toch ging de eerste game met 25-23 naar de Haarlemmers. Waarna het verzet gebroken was en de tweede game simpel werd binnengehaald: 21-14. Daarna ging het hard in DEGIRO-hal. Binnen twee uur was de klus geklaard en prijkte de 7-1 op het scorebord. Alleen Corine Breukers verloor haar single.

Meer nieuws uit Sport Regionaal