Premium

Velsen wint van VOC en blijft dit jaar ongeslagen

Velsen wint van VOC en blijft dit jaar ongeslagen
Rotterdam

Velsen kwam zondagmiddag op achterstand tegen VOC maar nam uiteindelijk wel de drie punten mee de bus in terug naar Driehuis: 1-3.

,,We zijn goed uit de winterstop gekomen met vier punten uit twee duels. VOC is niet zomaar een ploeg waar je overheen gaat. Ze wonnen vorige week nog van Alphense Boys”, vertelde trainer Martin Haar over de nummer laatst. Vorige week eindigde de wedstrijd thuis in Driehuis tegen HBS in 1-1.

Velsen begon zondag niet goed tegen de tegenstander waarvan thuis met 4-0 werd gewonnen. Na vier minuten spelen was er balverlies van verdediger Bryan Dijkhuizen en kwam VOC na een afstandsschot op 1-0.

Het kon daarna alle kanten op en vlak voor rust werd het gelijk. Op aangeven van Gilermo Pengel scoorde Patrick Castricum vlak voor rust de belangrijke 1-1.

In de tweede helft had Velsen meer grip. Via Marc Kloosterboer kon Richie Agyapong met buitenkant rechts 1-2 maken. ,,In de tegenaanval stonden we weer niet goed”, zag Haar VOC een kans laten liggen. Patrick Castricum, die thuis nog een hattrick maakte tegen VOC, verzuimde alleen voor de keeper de definitieve klap uit te delen.

Daardoor bleef het spannend. Haar bracht twintig minuten voor tijd nog Bastiaan Scholten voor Pengel. De Rotterdammers gingen meer en meer risico nemen en door de krappe voorsprong kon het alle kanten op.

Drie minuten voor tijd viel de late beslissing. Met een diagonaal schot in het zijnet kon Angelo Beck uit een counter 1-3 scoren. Velsen vinden we op de elfde plaats van de ranglijst terug. Een veilige positie met vijf ploegen onder zich. Komend weekend staat het thuisduel tegen SJC op het programma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen