DSOV wint van Legmeervogels en sluit aan bij middenmoot

Simon Luybe
Vijfhuizen

DSOV is 2020 en de tweede seizoenshelft begonnen met een nette zege op Legmeervogels. In eigen huis werd het 3-1.

,,Na een goed trainingskamp in Spanje staan de neuzen dezelfde kant op. Tegen een directe concurrent was winst noodzakelijk. We gaan nu over Legmeervogels heen op de ranglijst. Het staat allemaal dicht bij elkaar”, is trainer Bart Jansen blij en ook opgelucht met de winst.

Spiros Lomis was geblesseerd maar verder kon DSOV met het sterkste team aantreden.

Via Kay Gerritsen kreeg de thuisploeg al twee doelrijpe kopkansen. Maar ook Legmeervogels deed van zich spreken. Het was Bianco Carolina bij de tweede paal die de score opende na een vrije trap van Jean Pierre Kerkeboom via Loet de Kwant.

Gerritsen zorgde op slag van rust voor de 2-0. Het was Lars van Rijn die voorbereidde en niet voor eigen succes ging waardoor Gerritsen simpel kon intikken.

,,We stonden dan wel 2-0 voor maar in de rust heb ik aangegeven dat we er zeker nog niet waren”, behoedde Jansen zijn team voor onderschatting.

Vince de Kwant liet broer Loet 3-0 scoren. De 3-1 kon DSOV niet veel deren, hoewel keeper Tarek Kharboutli natuurlijk liever de nul had gehouden.

Volgende week kan DSOV, de huidige nummer tien, bij winst op Zaanlandia zomaar nog een paar plaatsen stijgen. De ploeg van Jansen heeft Zaanlandia, Hoofddorp, Uitgeest en Kolping Boys in het vizier. DSOV heeft net als Kolping Boys in totaal zestien punten. Het gaat met FC Uitgeest, Zaanlandia en Hoofddorp bedraagt twee punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen