DKV profiteert optimaal van misstap Aurora, KIOS kan opleving geen vervolg geven

DKV profiteert optimaal van misstap Aurora, KIOS kan opleving geen vervolg geven
Regio

Vorig weekeinde boekten de korfballers van KIOS hun eerste zege van de zaalcompetitie. Deze overwinning kreeg echter geen vervolg.

Want zaterdag verloor de hekkensluiter in de eersteklasser (F) voor eigen publiek van Roda: 16-20 (6-9 rust). Marc Krook zag dat KIOS erg slordig korfbalde en gedurende de wedstrijd maar liefst vier strafworpen miste. ,,De ploeg scoort gewoon te weinig”, verzuchtte Krook.

,,We hebben tegenstander EKVA vandaag van de mat gespeeld”, klonk het tevreden uit de mond van trainer-coach Ton van Blanken van Rapid. De tweedeklasser (E) won in Almere uiteindelijk met 13-23. Bij rust leidden de bezoekers uit Haarlem met 8-10.

In de derde klasse E is promovendus Oosterkwartier door niets of niemand te stuiten. De Haarlemmers versloegen gisteravond voor eigen publiek medekoploper SDO met 22-17, na een 12-6 ruststand. ,,Oosterkwartier heeft de hele wedstrijd op alle fronten gedomineerd. Ik ben trots op mijn ploeg”, reageerde Joe Rijpkema na afloop opgetogen. Topscorers waren Tobias Oelderik (zeven doelpunten) en Raoul Jongkind (vier stuks).

Haarlem, uitkomende in de derde klasse H, won zaterdagmiddag met 13-17 (7-7 rust) van DSO uit Alkmaar. ,,En die overwinning was dik verdiend”, vond trainer-coach Mathijs Pot van Haarlem. Vincent van der Knijff, hij viel in voor de geblesseerde Jeroen Spier, nam vijf doelpunten voor zijn rekening.

,,Een totale offday, bijna niets lukte vandaag”, zo omschreef Patrick van Eeken van Aurora het optreden van zijn ploeg bij Triaz. Het gevolg was een 13-11 nederlaag, waardoor de vierdeklasser (E) nu met de vierde plaats genoegen moet nemen.

Het IJmondse DKV profiteerde optimaal van de misstap van Aurora. Door de eenvoudige 2-22 overwinning op studentenvereniging Amsterdam blijft de ploeg koploper in de vierde klasse E. Bij rust was er al een 2-7 voorsprong. ,,Voor rust ging het moeizaam. De tweede helft was stukken beter met goed positiespel en een verdedigend die geen kansen weggaf”, aldus trainer-coach Joeri Bulatoff.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie