Premium

Hillegom maakt geen fout in topduel tegen Oliveo

Hillegom maakt geen fout in topduel tegen Oliveo
Niels van Veen haalt uit, Guy la Grand van Oliveo is te laat.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hillegom

De koploper van de tweede klasse C moest alles uit de kast halen tegen nummer drie Oliveo. Uiteindelijk was dat net genoeg voor de 3-1 zege.

De echte kampioenskandidaat kon men nog niet ontdekken tijdens de eerste negentig minuten van het nieuwe jaar. Hillegom heeft de ambitie om na een jaar weer terug te keren naar de eerste klasse waarin dan leuke derby’s tegen Hoofddorp en DSOV wachten.

Dan zal het wat beter voor de dag moeten komen dan de ploeg van trainer Ron Bouman deed tegen Oliveo uit Pijnacker.

De bezoekers zijn aan een sterk seizoen bezig, maar weten al dat ze na deze jaargang uit gaan komen op de zaterdag. Het zal daarin moeten starten in de vierde klasse. Toch was daar weinig van te merken, want Hillegom had het lastig met de opponent.

Het eerste deel van de eerste helft kende weinig hoogtepunten. Al was Oliveo dichtbij de 0-1, maar spits Laurens Huurmans miste de bal. Het duel kwam een beetje los nadat de thuisploeg zich wat meer voorin meldde. Dat leverde meteen twee treffers op uit dode spelmomenten.

Uit een corner van Aidan Ryan maakte Niels van Veen de 1-0. Tom Tebbens tikte zeven minuten later de bal bij de tweede paal binnen na een afgemeten hoekschop van Jeroen Dedel. Zo stond het duel in een mum van tijd volledig op z’n kop. Terwijl Oliveo toch zeker niet de mindere was van de koploper. ,,Dat noemen we dan maar het geluk van de lijstaanvoerder”, zo concludeerde Bouman met een glimlach.

Bouman zag ook dat zijn ploeg steeds in de laatste fase van de aanval niet secuur genoeg was. ,,De afgemeten eindpass ontbrak. Aidan speelde een goede wedstrijd en bond twee man aan zich, maar de laatste voorzet ontbrak helaas. Al betekent het wel dat we ergens anders ruimte krijgen als hij goed in de wedstrijd zit.”

Ryan was inderdaad de meest actieve aanvaller en amusant om naar te kijken. Zijn passeeracties kunnen wekelijks van doorslaggevend belang zijn. Alleen in deze topper niet.

Na de rust kwamen de gasten opzetten en kregen meteen waar het recht op had. Via een volley van Mark Milolaza werd het 2-1. Daarna werd het twintig minuten overleven voor de Hillegommers. Oliveo miste drie levensgrote kansen. ,,Daar moeten ze er minimaal twee van maken. Dan kunnen we niets zeggen”, aldus Bouman.

In de slotfase had Hillegom eindelijk de zaakjes goed voor elkaar. Maik van Zanten moest al eerder de 3-1 maken, maar die kwam pas in blessuretijd. Een volley van Jeroen Dedel werd via Milolaza over de doelman gewerkt. Zo lijkt voorlopig HVV de enig overgebleven concurrent.

Hillegom: Hogervorst; Van Dongen, De Jong, Tebbens, Haagmans; Pijpers, Van Gurp, Dedel; Ryan, Van Veen, Van Zanten (83. Talaat).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.