Advocaten Trump beginnen met pleidooi in afzettingsproces

Advocaten Trump beginnen met pleidooi in afzettingsproces
Washington

De advocaten van Donald Trump zijn zaterdag in de Senaat begonnen met hun pleidooien in het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president. Trump staat onder meer terecht wegens machtsmisbruik.

"U zult zien dat de president absoluut niets verkeerd heeft gedaan," zei de juridisch adviseur van het Witte Huis, Pat Cipollone. Het hoofd van het verdedigingsteam sprak als eerste tijdens de sessie op zaterdag.

De Democratische aanklagers hadden vrijdag hun openingsverklaring in het afzettingsproces tegen Trump na drie dagen spreken afgerond. De advocaten van Trump hebben 24 uur, verdeeld over drie dagen, de tijd voor hun verweer. Ze zijn van plan om zaterdag drie uur te spreken en hun verweer maandag te hervatten.

Vrijspraak

In een door de Republikeinen gecontroleerde Senaat (53 zetels op 100) staat de vrijspraak van de Republikeinse miljardair buiten kijf. Maar met nog minder dan driehonderd dagen te gaan voor de presidentsverkiezingen zijn de debatten ook een strijd om de publieke opinie.

Trump staat terecht omdat hij zijn macht als president zou hebben misbruikt voor zijn eigen politieke gewin door Oekraïne te vragen een onderzoek in te stellen naar Joe Biden en diens zoon Hunter. Ook zou Trump het onderzoek daarnaar hebben tegengewerkt, onder meer door dagvaardingen te negeren.

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie